Správy

Mladá rodina prišla pri požiari o všetko: Zachránili len seba a trojmesačnú dcérku

Pomôcť mladej rodine sa rozhodli rodičia detí zo ZŠ Benkova, kde Simona pracuje ako vychovávateľka. Založili pre nich zbierku.

Ilustračný obrázok k článku Mladá rodina prišla pri požiari o všetko: Zachránili len seba a trojmesačnú dcérku
25
Galéria

Ničivý požiar 1. januára na nitrianskom Polygone vyhnal zo svojho domova aj mladú rodinu s trojmesačným bábätkom. Pri požiari si mladí manželia Simona a Marko zachránili iba to najcennejšie, svoje dieťa. Uprostred noci museli utiecť pred ničivým požiarom v tom, čo mali na sebe.

Ľuďom však ich osud nie je ľahostajný. Finančnú zbierku pre nich zriadili rodičia detí zo 4. U triedy na ZŠ Benkova v Nitre.

Prečítajte si tiež

Založili zbierku

„Veľmi nás zasiahla tragédia, ktorá sa stala vychovávateľke našich detí – Simonke. Simonka je mladá pani učiteľka, nedávno sa vydala, zariadili si s manželom byt na Polygone v Nitre a narodilo sa im krásne bábätko Alicka (3. mes.). Na Silvestra však im však požiar ich čerstvo budovaný domov zobral,“ opisujú organizátori zbierky.

Požiar ničil všetko a čo neznižil požiar, zničili tony vody, ktoré hasiči pri boji s ohňom do bytu naliali.

Na čo budú použité?

Peniaze zo zbierky budú použité na dva hlavné účely. Ako uvádzajú organizátori zbierky, prvým je prekonanie prvotných ťažkostí, ako napríklad nákup základného oblečenia, potrieb pre bábätko, nové ubytovanie a podobne.

„Druhým, tým finančne nákladnejším, bude odstraňovanie následkov požiaru a vody v byte. Sanácia toho, čo sa zachrániť dá,“ stojí v zbierke, ktorá potrvá do konca januára.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nové zábery ničivého požiaru na Polygone
25
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM