Krimi Správy

Skauti pomáhali v ohnivom PEKLE: Na mieste požiaru v Nitre boli medzi prvými

Obrovský nočný požiar v širšom centre Nitry skončil "iba" s materiálnymi škodami bez obetí na životoch. Pomohli tomu aj nitrianski skauti.

Ilustračný obrázok k článku Skauti pomáhali v ohnivom PEKLE: Na mieste požiaru v Nitre boli medzi prvými
31
Galéria

Nitra sa 1. januára zobudila do hrozivého rána. Približne o pol druhej v noci sa v areáli Polygon rozhorel obrovský požiar. Ten sa mal z drevenej strechy presunúť na obytnú časť a zničiť niekoľko bytov.

Hasiči museli z polyfunkčnej budovy evakuovať približne 50 ľudí. Požiar sa takmer trom desiatkam profesionálnych hasičov podarilo uhasiť až krátko po 11.00 hodine.

Vyhlásili mimoriadnu situáciu

„Požiar, ktorý v noci vypukol v časti polyfunkčného objektu Polygon si, napriek veľkému rozsahu, nevyžiadal žiadne obete. V nemocnici skončila jedna osoba. Nadránom sa do pomoci obyvateľom postihnutých bytov zapojil mestský úrad v Nitre,“ informovala ráno nitrianska radnica.

Mesto Nitra okamžite otvorilo priestory svojho úradu, kde ľuďom zo zničených bytov poskytlo čaj a základný servis. Krízový štáb mesta vyhlásil mimoriadnu situáciu a ľuďom poskytol náhradné ubytovanie v zariadení na Levickej ulici. To krátko po nešťastí využilo deväť ľudí. „Aktuálne riešime aj prípadnú materiálnu pomoc. Dávame dohromady informácie, čo presne títo ľudia po materiálnej stránke potrebujú,“ dodalo mesto Nitra.

Prečítajte si tiež

Pomohli zabrániť katastrofe

Medzi prvými, ktorí sa ocitli na mieste nešťastia, boli nitrianski skauti z 23. zboru Nitrava. Ich vedenie si všimlo, že sa v správach mihol jeden z členov zboru.

„V skupine mladých ľudí, ktorí sa vracali z námestia, boli aj dvaja naši aktívni členovia Dávid Frntol "Maslo“ a Lukáš Hospodár „Sólo“," informoval skautský zbor.

Neváhali ani sekundu a vybrali sa na miesto požiaru.

„Keď si všimli požiar budovy, ich partia kričala "horí“. Zvonili na zvončeky a tým určite prispeli k tomu, že okrem škôd na majetku neprišlo k žiadnej škode na životoch. Chalani B-R-A-V-O," dodáva 23. zbor Nitrava.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Obrovský požiar zachvátil nitriansky Polygon, 1. januára 2023
31
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM