Lucia Lauková Hokej

Obranca HK Nitra pozná svoj trest: Versteega na ľade dlhšie neuvidíme

Slovenský zväz ľadového hokeja udelil Mitchovi Versteegovi disciplinárny trest. Obranca HK Nitra sa na ľad tak skoro nedostane.

Ilustračný obrázok k článku Obranca HK Nitra pozná svoj trest: Versteega na ľade dlhšie neuvidíme
Foto: Rastislav Búgel

HK Nitra už vie, že na ľade s obrancom Mitchom Versteegom nebude môcť na dlhšiu dobu počítať. Obranca Nitry Mitch Versteeg dostal disciplinárny trest vo výške 3 mesiace. Informoval o tom Slovenský zväz ľadového hokeja na svojom webe.

Klub Dukla Trenčín avizoval, že podnet podáva na disciplinárne konanie voči Versteegovi, ktorý v 22. kole Tipsport Ligy v zápase proti Dukle Trenčín fauloval kolenom protihráča Petra Ölveckého.

O výške trestu pre nitrianskeho obrancu Mitcha Versteega rozhodla vo štvrtok 1. decembra disciplinárna komisia SZĽH. "Vzhľadom na závažnosť zákroku a následného zranenia, bol v zmysle ustanovenia 8.3.1 prílohy 1A DP SZĽH hráčovi Nitry Mitchovi Versteegovi uložený trest zastavenia činnosti vo výške 3 mesiacov nepodmienečne,“ povedal podpredseda DK SZĽH Radoslav Peciar pre web SZĽH.

Faulovaný Peter Ölvecký utrpel vážne zranenie kolena a bol tak nútený predčasne ukončiť sezónu. Versteeg dostal za faul kolenom v 41. minúte duelu trest 5+DKZ. Ölvecký nazbieral v 22 zápasoch prebiehajúcej sezóny 12 bodov (4+8). Zápas v Trenčíne sa skončil pre Nitru prehrou 5:1.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM