Lucia Lauková Šport Iné športy

Nitru opúšťa najviac bodujúci hráč extraligy: Milan Bencz mieri do Talianska

Milan Bencz opúšťa tím vicemajstra VKP Bystrina SPU Nitra. Novým pôsobiskom bude Taliansko.

Ilustračný obrázok k článku Nitru opúšťa najviac bodujúci hráč extraligy: Milan Bencz mieri do Talianska
Foto: Monika Földešiová

Najviac bodujúci hráč volejbalovej Edymax extraligy mužov Milan Bencz opúšťa tím vicemajstra VKP Bystrina SPU Nitra a mieri do Talianska. Tridsaťjedenročný univerzál sa dohodol na zmluve do konca sezóny s druholigovým tímom Pag Taviano. V novom pôsobisku by mohol absolvovať debut už túto nedeľu na palubovke Tuscanie.

Bencz v aktuálnej sezóne odohral za Nitru, ktorá je priebežne na druhom mieste, deväť zápasov, v ktorých zaznamenal 193 bodov, o 37 viac ako druhý v celkovom poradí Martin Sopko st. z Prešova. Dvestošesť centimetrov vysoký volejbalista sa so svojimi spoluhráčmi v stredu rozlúčil a už nenastúpil vo večernom zápase 11. kola extraligy na palubovke VK MIRAD PU Prešov. „S Nitrou som mal otvorenú zmluvu, čo znamenalo, že v prípade dobrej ponuky môžem odísť. Záujem prejavilo Taviano, s ktorým som sa dohodol na podmienkach,“ povedal pre svf.sk Bencz, ktorý do Talianska zamieril aj s manželkou a dcérkou už v stredu večer.

Taviano nemalo dobrý vstup do sezóny, v tabuľke štrnásťčlennej modrej skupiny je tím vedený Fabriziom Licchellim po 7. kole s jediným víťazstvom na jedenástom mieste. „Mám informácie, že klub chce zmeniť univerzála a rád by ešte získal ďalšieho smečiara. Detaily sa dozviem až na mieste, pretože sa to celé upieklo narýchlo a zariaďujem veci tak, aby sme mohli s rodinou odcestovať,“ povedal krátko pred odchodom 196-násobný slovenský reprezentant. V druhej najvyššej talianskej lige sa Bencz stretne so svojim bývalým spoluhráčom Františkom Ogurčákom, ktorý pôsobí v Ortone.

Pre Bencza bude Taviano už piaty taliansky klub v kariére, predtým hral v najvyššej súťaži za Rím a v druhej lige na Apeninskom polostrove si obliekal dresy Avellina, Milána a Ortony. Okrem toho pôsobil odchovanec COP Trenčín aj v Kladne, rakúskom Aich Dobe a francúzskych kluboch Séte a Narbonne.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM