Lucia Lauková Šport Futbal

FOTO: Tribúny čakajú na fanúšikov, úvod sezóny na novom štadióne v Nitre je otázny

Na modernizácii štadióna FC Nitra sa pracuje už vyše 5 mesiacov. Tribúny sú hotové, či sa práce stihnú do začiatku sezóny nie je isté.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Tribúny čakajú na fanúšikov, úvod sezóny na novom štadióne v Nitre je otázny
7
Galéria
Zdroj: bazala.sk

Ako informuje FC Nitra na svojej klubovej stránke, po piatich mesiacoch od začatia rekonštrukcie štadióna FC Nitra sú nové hliníkové tribúny pripravené na nitrianskych fanúšikov. "Čo sa týka tribún, tie sú hotové. Robilo sa číslovanie jednotlivých sedadiel. Tribúny sú kompletne zastrešené, namontované sú sedačky. Pracuje sa na chodníkoch, ktoré budú viesť k týmto novým tribúnam.“ uvádza web FC Nitra.

Pokládka umelého trávnika

Práce pokračujú aj na hlavnej hracej ploche. "Ihrisko je oddrenážované, natiahnutá je makadamová frakcia a zavlažovanie. V týchto dňoch začali pracovať na pokladaní umelého vyhrievania, ktoré následne zasypú zeminou a položia koberec.“ Kompletnou premenou prechádza aj hlavná budova, v ktorej stavebné práce neutíchajú ani počas víkendov či sviatkov.

Ukončenie prác

Práce mali byť pôvodne ukončené v polovici júla tohto roku. "Na hlavnej tribúne prebiehajú rekonštrukcie rôzneho typu. Musí sa ukončiť prestrešenie novej časti strechy. Je to náročné z časového hľadiska. Momentálne neviem povedať, či stihneme prvé kolo doma, ale verím stavebníkom, že sa to stihne,“ dodal generálny manažér, Jozef Petráni. Zápas 1. kola na štadióne pod Zoborom má odohrať Nitra s Trenčínom 22. júla o 19.00 hodine.

FOTO štadióna po 5. mesiacoch od začatia rekonštrukcie, si pozrite v galérii!

FOTO: Tribúny čakajú na fanúšikov, štart sezóny na vynovenom štadióne je otázny
7
Galéria
Zdroj: bazala.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM