Šport Iné športy

Najväčšie hokejbalové MS v histórii: Nitra privíta cez 500 hráčov z vyše 10 krajín

Pod Zoborom finišujú prípravy na najväčšie hokejbalové majstrovstvá sveta v histórii. V Nitre sa stretnú mladé svetové talenty.

Ilustračný obrázok k článku Najväčšie hokejbalové MS v histórii: Nitra privíta cez 500 hráčov z vyše 10 krajín
Zdroj: TASR

Od 25. júna do 1. júla sa v Nitre budú konať Majstrovstvá sveta juniorov v hokejbale. Ako nás informovali organizátori rozpis šampionátu je známy. Sily si zmeria viac ako 500 účastníkov z 24 tímov v celkovo piatich mládežníckych kategóriách.

Rekonštrukcia arény

Práce na nitrianskej hokejovej aréne sa chýlia ku koncu. „Momentálne sa prerába bočný štít na hlavnom štadióne a nad vedľajšou plochou vymieňajú osvetlenie. V polovici júna položíme na hlavnú plochu špeciálny povrch značky Stilmat, ktorý už pre nás vyrobili.“ priblížil aktuálnu situáciu šéf organizačného výboru, Juraj Bubák.

Tím Európa so Švédmi

„Svetový šampionát v hokejbale juniorov priláka v júni do Nitry aj zástupcov z krajiny súčasných majstrov sveta v hokeji. Švédi sa predstavia v kategórii do 18 rokov v rámci tímu Európa, doplnia ich tam hráči ďalších krajín,“ prezradili organizátori. Okrem tejto kategórie privíta mesto Nitra mladé hokejbalové talenty v ďalších štyroch kategóriách, vrátane dievčenskej do 20 rokov. So zámorskými tímami pricestuje aj množstvo rodičov.

Svetová účasť

Reprezentanti mieria do Nitry z vyše 10 krajín celého sveta. „Na MSJ pod záštitou Svetovej hokejbalovej federácie (WBHF) pricestujú tradične silné výbery Kanady, USA, Česka a samozrejme Slovenska, v kategórii do 14 rokov sa premiérovo predstavia Rusi, v tímoch Európy sa okrem spomínaných Švédov ukážu hráči z Rakúska, Francúzska, Maďarska, Slovenska a Česka,“ prezradili organizátori.

Okrem hokejbalu sa v Nitre bude počas posledného júnového týždňa konať Nitrianske kultúrne leto, Medzinárodný festival sakrálnej hudby, Pribinove a Cyrilo-metodské slávnosti, a ďalšie akcie, ktoré Nitru predstavia návštevníkom zo zahraničia v tom najlepšom svetle.

Foto: ilustračné

Zdroj: OZ Nitrawa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM