Lucia Lauková Správy Samospráva

Nitrianska radnica robí zmeny: Schránkové noviny nahradí bezplatný mesačník

Od začiatku roka sa dejú na nitrianskej radnici zmeny v oblasti informovania verejnosti. Po novom už mesto nebude zverejňovať aktuality cez schránkový týždenník.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianska radnica robí zmeny: Schránkové noviny nahradí bezplatný mesačník
Zdroj: Dnes24.sk

Nitra pripravuje dlhodobú mediálnu stratégiu mesta. Hotová by mala byť do konca tohto roka. Fungovať by mala začať v budúcom roku, informoval poradca pre komunikáciu mesta Nitra Henrich Varga.

Dostane novú podobu

Informovanie verejnosti o činnosti mestského úradu v súčasnosti radnica zabezpečuje prostredníctvom webovej stránky mesta, sociálnej siete a zasielaním SMS informácií. Pokračovať by mal aj mestský kultúrno-spoločenský mesačník Nitra, ktorý vychádza v meste pod Zoborom 43 rokov. Jeho februárové číslo však nevyšlo. „Mesačník nevyšiel z technických príčin, riešili sme jeho novú podobu, v ktorej bude naďalej vychádzať,“ uviedol Varga.

Bezplatný mestský mesačník

Od začiatku tohto roka prestal vychádzať newsletter a mesto ukončilo spoluprácu s vydavateľom schránkového týždenníka Nitrianske Echo, v ktorom pravidelne zverejňovalo spravodajstvo z mesta. „Newsletter plánujeme obnoviť, no prvým predpokladom je prijatie nového pracovníka úradu, grafika. V budúcom roku by mal začal vychádzať bezplatný mestský mesačník v tlačenej podobe,“ priblížil zámery nitrianskej radnice Varga.

Okrem toho nastali na radnici aj personálne zmeny. Vo videu o nich porozprával primátor Marek Hattas!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM