Futbal

Nitra inkasovala z pokutového kopu: Bod v nadstavenom čase zachraňoval Tancik

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v 1. kole nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o udržanie s FC Nitra 1:1.

Ilustračný obrázok k článku Nitra inkasovala z pokutového kopu: Bod v nadstavenom čase zachraňoval Tancik
Zdroj: Rastislav Búgel

Hostia sa chceli Michalovčanom revanšovať za nedávnu prehru 0:1 a v prvom polčase boli ofenzívne aktívnejší. V 5. minúte si streleckú pozíciu vytvoril Jendrišek, ale minul bránku. Neskórovali ani po závare v šestkástke v 12. minúte a gól nepriniesla ani šanca Kindvatera, keď na bránkovej čiare ratoval Pino Soler. Brankár domácich Markovič si v prvom polčase poradil aj so strelami Fabiša a Jendrišeka a v 29. minúte ho od inkasovaného gólu zachránila spojnica bránky a Jendrišek následne netrafil bránku.

Do druhého polčasu lepšie vstúpili domáci. Popovits sa v 47. minúte ocitol pred Šípošom, ale v sľubnej príležitosti prestrelil bránku. V 81. mali domáci po faule Fabiša pokutový kop, z ktorého Tandir otvoril skóre – 1:0. Keď sa už zdalo, že sa zopakuje výsledok z predošlého vzájomného zápasu, udreli hostia. V nadstavenom šance sa do šance dostal obranca Tancík, keď využil zmätok v šestnástke domácich a prekonal Markoviča.

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra 1:1 (0:0)

Góly: 83. Tandir (11 m) – 90+. Tancik

Rozhodovali: Očenáš – Poláček, Jánošík, ŽK: Vaško – Käuper, ČK: 81. Fabiš (po 2. ŽK), bez divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Markovič – Magda, Pino Soler, Vaško, Vojtko – Adekuoroye – Phillips (73. Diarra), Žofčák (79. Trusa), Begala (46. Bednár), Popovits (89. Siopis) – Zuberu (46. Tandir)

FC Nitra: Šípoš – Tančík, Fabiš, Kolčák, Celebi – Regasel, Mustavič (49. Käuper) – Meszároš (90+ Kurt), Jendrišek, Kindsvater (68. Ferleťák) – Franko (67. Chobot)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z futbalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM