Futbal

Nitra nestačila na Michalovce: Prehrala gólom z 88. minúty

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvíťazili v 22. kole Fortuna ligy nad FC Nitra 1:0. O jediný gól zápasu sa v 88. minúte postaral Dimitrios Popovits.

Ilustračný obrázok k článku Nitra nestačila na Michalovce: Prehrala gólom z 88. minúty
Zdroj: Rastislav Búgel

Prvý polčas priniesol väčšiu ofenzívnu aktivitu domácich. V 14. minúte domáci Magda strelou spoza šestnástky zamestnal brankára Šípoša, ale ten sa nenechal prekvapiť. V 22. minúte ho neprekonal v sľubnej šanci ani Sharani. Snaha domácich o úvodný gól mohla byť zúročená gólom „do šatne,“ ale Trusa v nadstavenom čase prvého polčasu zblízka neprekonal Šípoša.

Brankár Nitry bol aj v druhom polčase opora svojho tímu. Vyznamenal sa najmä v 65. minúte, keď zmaril pokutový kop kapitánovi domácich Žofčákovi. Práve Žofčáka neskôr vystriedal Popovits, ktorý sa stal v 88. minúte hrdinom domácich. Po prihrávke Adekuoroyeho sa dostal do šestnástky, Fabiš mu nezabránil v zakončení a prekonal Šípoša.

MFK Zemplín Michalovce – FC Nitra 1:0 (0:0)

Gól: 88. Popovits. Rozhodovali: Smolák – Pozor, Borsányi, bez kariet, bez divákov.

MFK Zemplín Michalovce: Markovič – Magda, Pino Soler, Vaško, Vojtko – Adekuoroye – Žofčák (81. Popovits), Ošima, Phillips, Trusa (66. Ntotis)- Sharani (76. Tandir)

FC Nitra: Šípoš – Fabiš, Ba, Kolčák, Celebi – Vrábel (56. Kurt), Regasel – Daněk (23. Meszároš), Jendrišek, Kindsvater (56. Chribik) – Franko (72. Käuper)

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: „Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene a že sme boli po celý zápas lepší. Už v prvom polčase sme mali sľubné šance, ale splašene sme riešili ich koncovku. V druhom sme si už nevypracovali toľko šancí, ale chlapci išli za víťazstvom celý čas. Verím, že nás tento výkon nakopne a dodá nám viac sebadôvery.“

Peter Lérant, tréner FC Nitra: „V prvom polčase mali Michalovce viaceré ofenzívne náznaky, v druhom sme mali aj my nejaké útoky. Futbal na ťažkom teréne však nemohol priniesť veľa kvality. Preto to bol boj. Gratulujem Michalovciam, my sme to nezvládli v hlavách. Domáci nepremenili penaltu a myslím si, že minimálne takú istú sme mohli kopať aj my v závere druhého polčasu. Aj v minulom zápase sme boli poškodení, no na tému rozhodcov si nemôžeme otvoriť ústa. V závere sme si to však pokazili sami, keďže hráči po debate s rozhodcom poľavili v koncentrácii a inkasovali lacnejší gól.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ z futbalu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM