Futbal

Nitra doma body nezískala: Prehrala gólom Balaja z pokutového kopu, FOTO

Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce-Vráble zvíťazili v sobotnom stretnutí 21. kola Fortuna ligy na ihrisku FC Nitra 1:0. Jediný gól strelil v 21. minúte z pokutového kopu Filip Balaj. ViOn víťazstvom spečatil svoju účasť v hornej šestke tabuľky.

Ilustračný obrázok k článku Nitra doma body nezískala: Prehrala gólom Balaja z pokutového kopu, FOTO
39
Galéria

Šesťbodový zápas o prvú šestku začali pod Zoborom lepšie hostia. Už v 11. minúte sa po štandardnej situácii dostal do gólovej šance Hrnčár, no jeho zakončenie brankár Šípoš bravúrne vytlačil na ľavú žrď. O 9 minút neskôr ten istý hráč síce dostal loptu do nitrianskej siete, no ešte predtým hlavný rozhodca Očenáš zapískal faul na Balaja v šestnástke a tak Vion svoje vedenie musel potvrdiť až z následnej penalty. Loptu si na biely bod postavil Balaj a umiestnenou strelou k pravej žrdi nedal domácemu brankárovi Šípošovi žiadnu šancu – 0:1. Pribinovci prvýkrát výraznejšie pohrozili až po polhodine hry, keď vydarenú ďalekonosnú „bombu“ Šefčíka brankár Chovan s námahou zneškodnil. V 42. minúte hosťujúci Hrnčár opäť opečiatkoval konštrukciu nitrianskej brány, no tentokrát to bolo aj s ofsajdovým verdiktom čiarového rozhodcu. Bodku za prvým polčasom dala príležitosť domáceho Kurta, pri ktorej svoje kvality v plnej paráde preukázal brankár Chovan a tak na polčasovú prestávku odchádzal spokojnejší ViOn.

Nitra smerom do druhého dejstva spravila v zostave dve zmeny a začala aktívnejšie. V 58. agilný Kurt zamotal hlavy hosťujúcej obrane, no brankár Chovan situáciu vyriešil k spokojnosti svojho trénera Ľuboša Benkovského. Nitrania v ďalších minútach narážali na dobre organizovanú defenzívu súpera a výraznejšie šance si nevypracovali. V 85. minúte však Duga po nepeknom faule inkasoval druhú žltú a následne červenú karu a Nitra tak dostala ideálnu možnosť pokúsiť sa v početnej výhode so zápasom ešte niečo urobiť. V závere hostia síce vrhli všetky sily do útoku, no ViOn si už svoj tesný náskok udržal a po víťazstve 1:0 spečatil svoj postup do skupiny o titul.

FC Nitra – FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble 0:1 (0:1)

Gól: 21. F. Balaj (11 m). Rozhodovali: Očenáš – Hancko, Straka, ŽK: Zejnullahu, Mustafič, Fabiš, Ba, Mészáros – Duga, ČK: 74. Duga (po 2 ŽK), bez divákov.

Nitra: Šípoš – Fabiš, Ba, Kolčák, Regäsel – Zejnullahu (46. Käuper), Mustafič (72. Vrábel) – Šefčík, Kurt (72. Franko), Pagliuca (46. Mészáros) – Jendrišek

Zlaté Moravce – Vráble: Chovan – Čögley, Menich, Čonka – Tóth – Hrnčár, Grozdanovski, Duga, Kovaľ – Ďubek (77. Kyziridis), Balaj (84. Pintér)

Peter Lérant, tréner Nitry: „Dlhšie nám trvalo, kým sme sa po utorňajšom zápase rozbehali. Súper bol agresívnejší a vytváral si hlavne zo štandardiek tlak. Druhý polčas sme boli futbalovejší a vytvárali si aj šance. Bolo tam dosť chýb, ktoré nás potom stáli pri finálnej fáze veľa síl. Mali sme však dosť veľa gólových šancí, ale nepochopiteľne sme finálnu fázu neriešili dobre. Dnešný zápas zo strany rozhodcov nebol ideálny a nebol tam rovnaký meter na obe strany. Herne sme však ukázali progres. Musíme pracovať ďalej.“

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: „Náš cieľ bol bodovať. Nebolo to však ľahké. Cítil som na hráčoch, že chcú ísť za víťazstvom, ale nebolo to také ľahké, ako sme si predstavovali. Zápas sme zvládli a tichý cieľ sme splnili a tak tam určitá spokojnosť je.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: Rastislav Búgel

Viac správ z futbalu

OBRAZOM: FC Nitra - ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:1 v 21. kole
39
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM