Lucia Lauková Šport Hokej

Na tento deň nezabudnú: Presne pred 4 rokmi získala Nitra majstrovský titul, VIDEO

Pre mesto pod Zoborom a fanúšikov nitrianskeho hokeja je 22. apríl 2016 pamätný deň. Z Corgoňov sa stali premiérovo majstri.

Zdroj: Dnes24.sk

Pre hokejových fanúšikov bol 22. apríl 2016 pamätným dňom a nielen pre nich. Pod vedením Antonína Stavjaňu dosiahla pred štyrmi rokmi Nitra svoj vytúžený majstrovský titul.

O víťazovi sa rozhodlo v šiestom finálovom dueli play off Tipsport Ligy 2015/2016 na ľade HC ’05 iClinic Banská Bystrica. Bol to nesmierne dramatický zápas, ktorému nechýbali pekné akcie, góly, tvrdé zákroky a prišlo aj nervydrásajúce rozuzlenie v podobe desaťkolovej série nájazdov.

V nich Bacashihua fantasticky vychytal Ručkaya v tretej sérii, v siedmej sa presadili Slovák s Handzušom, no v desiatej trafil bystrický center žŕdku. O historicky prvom titule pre Nitru napokon rozhodol obranca Corgoňov Jamie Milam.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Nitra svoj majstrovský zápas vyhrala po predĺžení a nájazdoch 3:2 a v celej sérii triumfovali hokejisti Nitry 4:2 na zápasy.

„Rozhodlo srdce, modré srdce, ktoré sme tu ukázali. Všetci nás už odpisovali, že Bystrica je lepšia, našliapaná, ale my sme sa zomkli a vyhrali sme na ich ľade,“ povedal po zisku titulu v roku 2016 hokejista Marek Slovák.

Oslavy sa začali už v noci 22. apríla, teda z piatka na sobotu. Pred zimným štadiónom sa vtedy zišlo až tritisíc fanúšikov.

Oficiálna časť osláv prebehla v nedeľu 24. apríla na Svätoplukovom námestí, kde sa už od obedných hodín schádzali fanúšikovia, ktorí sa mohli odfotiť s trofejou a svojimi obľúbencami.

V galérii si môžete pripomenúť oslavy historicky prvého titulu HK Nitra na Svätoplukovom námestí!

22.apríla 2016 - HK Nitra oslavuje historický titul
13
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM