Rastislav Búgel Hokej

Marek Slovák po zisku titulu: Rozhodlo srdce, modré srdce!

Príslovie "môj dom, môj hrad" platilo v jedenástich vzájomných zápasoch tejto sezóny medzi hokejistami Nitry a Banskej Bystrice. Zlomili ho až "corgoni" v tom najdôležitejšom - šiestom finále play off, keď na súperovom štadióne zvíťazili a zaistili si svoj premiérový titul.

Ilustračný obrázok k článku Marek Slovák po zisku titulu: Rozhodlo srdce, modré srdce!
Zdroj: TASR

Pod Urpínom to bol nesmierne dramatický zápas, ktorému nechýbali pekné akcie, góly, tvrdé zákroky a prišlo aj nervydrásajúce rozuzlenie v podobe desaťkolovej série nájazdov. V nej boli nakoniec šťastnejší hosťujúci hokejisti. „Rozhodlo srdce, modré srdce, ktoré sme tu ukázali. Všetci nás už odpisovali, že Bystrica je lepšia, našliapaná, ale my sme sa zomkli a vyhrali sme na ich ľade,“ tešil sa Marek Slovák, jeden z ťahúňov Nitry v celej sezóne i play off.

Práve jeho formácia s kanadskými krídlami Juddom Blackwaterom a Davidom Lalibertém bola najväčšou ofenzívnou zbraňou v celej sezóne aj v play off. Rovnako aj v záverečnom stretnutí, keď si pri dvoch góloch v riadnom hracom čase pripísali na konto päť kanadských bodov. „Naša formácia bola na to stavaná, boli sme tu presne od toho, aby sme potiahli celý tím. No nebolo to len o nás, ale o všetkých chalanoch, ktorí zabojovali v rozhodujúcich momentoch a preto sme majstri,“ pokračoval.

Dvadsaťsedemročný center si tak splnil veľký sen. V uplynulých rokoch zbieral rôzne trofeje v hokeji i hokejbale, v ktorom vyhral majstrovstvá sveta, no teraz dosiahol domáci titul s rodnou Nitrou. „Za posledných päť rokov som mal vždy nejaký titul. Teraz som konečne získal titul majstra Slovenska v rodnej Nitre. Som neskutočne rád, že sa to podarilo pred mojimi rodičmi, ktorí chodia na každý zápas, či je to doma alebo vonku.“ Zadosťučinenie pre neho bol aj fakt, že si od domácich fanúšikov vypočul na svoju osobu viacero nepekných slov. „Veľmi som si prijal, aby som tu zvíťazil. Z tribún som sa tu dopočul veľa nadávok na moju osobu, bolo mi ľúto hlavne mojich rodičov, ktorí to počúvali. Sú už starší ľudia a predsa len to vnímajú trochu inak ako ja. No získali sme titul a sme veľmi radi,“ dodal.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Nitra uspela na nájazdy, hokejisti spod Zobora sa stali majstrami Slovenska!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM