Správy

Na Klokočine bude pokračovať rekonštrukcia teplovodov: Viacero stromov spília

Výstavba nového centrálneho rozvodu tepla začala ešte v roku 2019. Práce čoskoro obnovia.

Ilustračný obrázok k článku Na Klokočine bude pokračovať rekonštrukcia teplovodov: Viacero stromov spília
Zdroj: Dnes24.sk

Na sídlisku Klokočina bude po skončení vykurovacej sezóny pokračovať rekonštrukcia viac ako 40 rokov starých teplovodov. Informuje o tom mesto Nitra na svojej stránke.

Ide o tretiu etapu projektu, ktorého cieľom je náhrada jestvujúcich kotolní v sústave Nitra – Klokočina a Diely za centrálny rozvod tepla s domovými odovzdávacími stanicami tepla na sídlisku Klokočina III.

Prvá etapa sa začala ešte v roku 2019. Za projektom stojí Nitrianska teplárenská spoločnosť a práce vykoná firma Metrostav.

Za stromy zaplatili

Kvôli stavebným prácam museli už vypíliť viacero stromov. Aj počas tretej etapy je plánovaný ďalší výrub.

„Táto stavba si vyžiada výrub 17 stromov, ktoré rástli na Novomeského, Škultétyho, Jedlíkovej, Petzwalovej a Baničovej ulici. Výruby sú plánovane do konca mesiaca marca 2021,“ oznámila radnica.

„Mesto za povolený výrub ako kompenzáciu obdržalo finančnú náhradu vo výške spoločenskej hodnoty povolených výrubov,“ dodáva radnica. Prostriedky majú byť použité na prinavrátenie stromov do týchto lokalít.

Domácnosti ušetria

Výmena potrubí má priniesť obyvateľom najväčšieho sídliska viacero výhod. Medzi najhlavnejšie patrí úspora nákladov, nižšia poruchovosť, vlastná regulácia kúrenia a teplej vody pre každú obytnú budovu zvlášť i rýchlejšie vyhľadanie úniku na potrubí vďaka signalizácii.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM