Lucia Lauková Správy

Na bývalom parkovisku rastie plot: Ľudia sa mali ozvať pred rokmi, tvrdí mesto

Pozemok je v súkromných rukách už dlhé roky. Podľa mesta sa mali ľudia ozvať skôr.

Ilustračný obrázok k článku Na bývalom parkovisku rastie plot: Ľudia sa mali ozvať pred rokmi, tvrdí mesto
6
Galéria

Mesto zámer podnikateľa oplotiť si bývalé parkovisko eviduje. Pozemok je súkromný od roku 2007 a jeho terajší vlastník na ňom chce stavať bytový dom.

Šoférov upozorňuje na zákaz parkovania na súkromnom pozemku tabuľa. „Od 19. 02. 2020 bude pozemok oplotený. Po tomto dátume nebude možné na tomto mieste parkovať,“ stojí na tabuli so zákazom parkovania.

Ľudia mali protestovať skôr

V stredu 19. februára boli na mieste zabetónované len stĺpiky. Niektoré boli vyvrátené. „Zachytili sme upozornenie, ktoré pre šoférov parkujúcich v lokalite uverejnil na svojom pozemku. Povolenie na oplotenie od nás zatiaľ nemá, takúto žiadosť neevidujú ani na stavebnom úrade, ani na životnom prostredí. Je ešte možné, že o povolenie požiadal Okresný úrad v Nitre,“ prezradil hovorca mesta Tomáš Holúbek. O vyjadrenie sme požiadali aj Okresný úrad v Nitre. Do času vydania článku nám však poskytnuté nebolo.

„Pripomíname, že pozemok (parkovisko pri zápasníckej hale) je predaný od roku 2007, odsúhlasilo to vtedajšie zastupiteľstvo. Cena dosiahla takmer 66 miliónov vtedajších korún. Územné rozhodnutie je právoplatné od roku 2013,“ prezradil hovorca mesta.

Radnica sa domnieva, že ľudia mali petíciu spisovať pred rokmi, kedy ešte bolo možné veci ovplyvniť. „Apelovať mali na mestských poslancov, ktorí svoje funkcie zastávali pred 13 rokmi, teda vo volebnom období 2006–2010,“ dodáva hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Parkovacie domy

Parkovisko hojne využívali fanúšikovia hokeja, ktorí prichádzali autami na zápasy na Zimnom štadióne. Ten stojí neďaleko. Počas hokeja tak môžu zaparkovať pred štadiónom alebo v blízkosti mestského parku. Do budúcnosti mesto zvažuje viacero možností, ako posilniť parkovanie v lokalite. „Je možné, že tu pribudnú aj parkovacie domy,“ naznačil hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Okolo bývalého parkoviska rastie plot
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM