Lucia Lauková Správy

Výstavba nového Orbisu napreduje: Skolaudovať ho tento rok nestihnú, FOTO

Tento rok má byť dokončený nový komplex bytov a prevádzok na Štefánikovej triede v Nitre. Na stavenisku panuje čulý ruch.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba nového Orbisu napreduje: Skolaudovať ho tento rok nestihnú, FOTO
11
Galéria

Tohtoročná zima stavebníkom praje. Práce pokračujú aj na výstavbe komplexu Orbis v centre mesta. Samotnej výstavbe predchádzali búracie práce pôvodnej budovy Orbisu z roku 1990. V budove bola kedysi aj kinosála. Po novom bude slúžiť najmä na bývanie.

Od začatia búracích prác ubehnú v apríli dva roky. Orbis bude podľa investora dostavaný tento rok.

Omešká sa len kolaudácia, a to kvôli búracím prácam pôvodného skeletu. „Chceli sme to skolaudovať tento rok,“ potvrdil Jozef Bóňa, generálny riaditeľ Orbis a.s.. Kolaudačné rozhodnutie očakáva investor v prvých mesiacoch budúceho roka.

Nové byty

Budova má byť rozdelená na tri časti, z toho dve časti budú slúžiť prevažne na bývanie. Medzi nimi, v strednom objekte, bude administratívna časť s kanceláriami.

Celkovo bude v komplexe nového polyfunkčného objektu 49 bytov, z nich má byť 25 päťizbových s plochou od 150 do 200 m2 a 24 dvojizbových s plochou 85 až 90 m2. Podľa projektu má na mieste vzniknúť 242 parkovacích mi­est.

Najviac sa výstavba dotýka Piaristickej ulice, odkiaľ vychádzajú a prichádzajú nákladné autá z dvoch stavieb. Súčasne s výstavbou Orbisu prebieha aj výstavba ešte väčšieho komplexu bytov Tabáň.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Výstavba nového Orbisu napreduje: Hotový má byť tento rok, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM