Lucia Lauková Správy

Na známom parkovisku si už auto neodstavíte: Majiteľ ho oplotí, FOTO

S voľným pozemkom pri rieke má jeho vlastník iné záujmy. Na ploche už pribudla tabuľa so zákazom parkovania.

Ilustračný obrázok k článku Na známom parkovisku si už auto neodstavíte: Majiteľ ho oplotí, FOTO
17
Galéria

Plocha na Parkovom nábreží pri rieke slúžila roky ako parkovisko. Na súkromnom pozemku nedávno pribudla tabuľa, ktorá upozorňuje na zákaz parkovania.

„Od 19. 02. 2020 bude pozemok oplotený. Po tomto dátume nebude možné na tomto mieste parkovať,“ stojí na tabuli so zákazom parkovania.

Pozemok, na ktorom nedávno pribudli aj stĺpiky budúceho oplotenia, je v súkromnom vlastníctve a jeho majiteľ tu chce postaviť nový obytný súbor. Mesto mu už vydalo stavebné povolenie, ktoré však ešte nenadobudlo právoplatnosť.

Pozemok predalo mesto do súkromných rúk ešte v roku 2007. „Je to súkromné od roku 2007. Od roku 2013 je platné územné rozhodnutie,“ potvrdil to pred časom hovorca mesta Nitra Tomáš Holúbek.

Vyrásť by tu malo 138 bytov. Stavebné povolenie na obytný súbor bolo vydané v novembri 2019. „Právoplatné je v súčasnosti územné rozhodnutie (od roku 2013), stavebné povolenie je len na vodné a dopravné stavby,“ uviedol hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Navyše skupina obyvateľov podala voči vydanému stavebnému povoleniu odvolanie. Obyvatelia sa obávajú aj problému s parkovaním áut, ktoré doteraz na ploche stávali.

Parkovisko sa nachádza pár minút chôdze od Zimného štadióna. Počas zápasov bolo pravideľne plné áut.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Parkovisko na Parkovom nábreží
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM