Lucia Lauková Správy

Mesto chce postaviť ďalšie stojany na zdieľané bicykle: Kde pribudnú?

Stojany pre zdieľané bicykle by sa mali rozšíriť aj do ostatných častí mesta. Pribudnúť by mohlo 5 nových staníc.

Ilustračný obrázok k článku Mesto chce postaviť ďalšie stojany na zdieľané bicykle: Kde pribudnú?
5
Galéria
Zdroj: TASR

V meste je aktuálne rozmiestnených sedem staníc pre zdieľané bicykle. Všetky vybudovalo mesto Nitra na vlastné náklady. Do projektu vtedy radnica vložila 27-tisíc eur.

Pribudnúť by mali v Nitre ďalšie stanovištia. O nových bicykloch podľa hovorkyne spoločnosti Arriva Petry Helecz zatiaľ reč nebola.

„K súčasným stanovištiam by malo pribudnúť ďalších približne 5. Uvažujeme, že dve zriadime na Klokočine, dve na Chrenovej a jednu pod Zoborom,“ prezradil Ľubomír Muzika zo Strediska mestských služieb.

Ako nám potvrdil hovorca mesta, stanovištia pre zdieľané bicykle sú majetkom mesta a aj v prípade zmeny prevádzkovateľa služby ostávajú mestu.

Zatiaľ bez nových bicyklov

Podľa hovorcu mesta Tomáša Holúbeka by mali nové stojany pre službu zdieľaných bicyklov pribudnúť najskôr budúci rok. Hovorkyňa spoločnosti Arriva vylúčila, že by dopravca zamýšľal ešte pred verejnou obchodnou súťažou na prevádzkovateľa služby zakúpiť nové zdieľané bicykle aj keď systém túto možnosť má.

Zdieľané bicykle prevádzkuje v Nitre od roku 2017 spoločnosť Arriva. Po nejasnostiach v zmluve a zaplatení dotácie 115-tisíc eur chce mesto vypísať verejnú obchodnú súťaž na prevádzkovateľa bikesharingu. Do súťaže sa chce prihlásiť aj Arriva.

Foto: ilustračné

Bikesharing v Nitre
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM