Lucia Lauková Správy

Koniec rekonštrukcie: Termín odovzdania zmodernizovanej stanice v Nitre je známy

Definitívnu bodku za niekoľkoročnou rekonštrukciou autobusovej stanice v Nitre dá oficiálne odovzdanie do užívania cestujúcim.

Ilustračný obrázok k článku Koniec rekonštrukcie: Termín odovzdania zmodernizovanej stanice v Nitre je známy
9
Galéria
Zdroj: TASR

Doteraz mohli cestujúci využívať len časť zmodernizovanej autobusovej stanice. Ako prvé boli hotové a dané do užívania nástupiská prímestských liniek.

Modernizácia stanice začala v marci 2015. V prevádzke bola od roku 1978.

Kvôli časovému sklzu musela Arriva prehodnotiť harmonogram prác. S búraním prístreškov diaľkových liniek sa začalo v roku 2018. Termín dokončenia sa posunul z roku 2018 na rok 2019.

Autobusy diaľkových liniek preto doteraz zastavovali na odstavnej ploche medzi vlakovou a autobusovou stanicou. Cestujúci tak museli prečkať na betónovej ploche bez prekrytých nástupíšť jednu zimu a takmer dve letá. To sa však čoskoro zmení.

Využívať nové prístrešky a nástupiská budú môcť cestujúci už tento mesiac. Ako informovala Arriva, v utorok 20. augusta sa bude konať oficiálne odovzdanie zmodernizovanej autobusovej stanice v Nitre do užívania cestujúcej verejnosti.

Na odovzdaní nebudú chýbať primátor Marek Hattas, podpredsedovia VÚC Nitra Marián Kéry a Tibor Csenger, generálny riaditeľ spoločností ARRIVA Slovensko László Ivan i Juraj Kusy generálny riaditeľ ARRIVA NITRA a predstavitelia odborov dopravy MsÚ Nitra a NSK.

Autobusová stanica v Nitre je takmer hotová: FOTO pred dokončením
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM