Správy

Megastavba v centre Nitry je dokončená: Tabáň dostal kolaudačné rozhodnutie

Centrum mesta má ďalší polyfunkčný komplex bytov a obchodných prevádzok. Developer po troch rokoch dokončil výstavbu projektu Tabáň.

Ilustračný obrázok k článku Megastavba v centre Nitry je dokončená: Tabáň dostal kolaudačné rozhodnutie
2
Galéria
Zdroj: Proxenta

Polyfunkčný komplex Tabáň vyrástol na pozemku oproti nitrianskemu súdu. Stavbu vymedzujú ulice Štúrova, Piaristická a Palánok, ako aj novovzniknutá Hornotabánska ulica. Práce na stavenisku sa začali ešte v roku 2018.

Spoločnosť Proxentra, ktorá stojí za projektom, má už v rukách právoplatné kolaudačné rozhodnutie, ktorým sa povolilo užívanie polyfunkčného komplexu Tabáň.

„Nadobudnutím právoplatnosti kolaudačného rozhodnutia sa definitívne zavŕšila výstavba tohto objektu,“ povedal Ľubo Šulko zo spoločnosti Proxenta.

Nové byty a obchody

Polyfunkčný komplex Tabáň, ktorý vyrástol v centre Nitry, prináša na trh celkom 264 nových bytov a apartmánov a takmer tri desiatky obchodných priestorov. Novostavba je podľa spoločnosti takmer vypredaná.

„Som hrdý na celý projektový tím, ktorý v súčasných náročných podmienkach dokázal zrealizovať projekt takéhoto rozsahu bez výraznejších zdržaní,“ netají spokojnosť Pavol Kožík, majiteľ a generálny riaditeľ skupiny Proxenta.

„K odovzdávaniu bytov a apartmánov novým majiteľom pristúpime ihneď po tom, ako bude stavba zapísaná do katastra nehnuteľností,“ avizuje developer. Paralelne s tým má prebiehať dopredaj posledných voľných nehnuteľností.

Výstavba v Nitre

Podzemné garáže

Súčasťou polyfunkčného komplexu je aj vnútorné nádvorie v parkovej úprave so zeleňou a oddychovou zónou pre obyvateľov komplexu.

Parkovanie je zabezpečené v suteréne objektu, kde na dvoch podzemných podlažiach vzniklo spolu 359 parkovacích mi­est.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Polyfunkčný komplex Tabáň v centre Nitry
2
Galéria
Zdroj: Proxenta
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM