Správy

Zapojte sa do tvorby nového územného plánu: Nitra chce poznať váš názor

Do tvorby nového územného plánu mesta sa môže zapojiť aj verejnosť. Radnica zverejnila online dotazník.

Ilustračný obrázok k článku Zapojte sa do tvorby nového územného plánu: Nitra chce poznať váš názor
Zdroj: Rastislav Búgel

Obyvatelia Nitry majú ešte dva týždne na to, aby sa zapojili do tvorby nového územného plánu mesta. Svoje názory môžu radnici poslať prostredníctvom elektronického dotazníka, ktorý bude jedným z podkladov pri rozhodovaní.

Internetový link už magistrát zverejnil na webovej stránke mesta a na sociálnych sieťach. „Nitrania v ňom budú hodnotiť lokalitu, v ktorej žijú, jej výhody i nevýhody, ako vnímajú Nitru, verejný priestor, ale aj aký typ dopravy preferujú. Nový územný plán je jedným z najdôležitejších dokumentov mesta, pretože má zásadný vplyv na jeho podobu. Na jeho vznik majú teraz dosah aj obyvatelia Nitry,“ uviedla Lenka Mareková z mestského úradu.

Ako pripomenula, mesto tvorí nový územný plán za spoluúčasti odbornej aj laickej verejnosti.

„Ambíciou je, aby obyvatelia boli informovaní o príprave zadania a mohli sa aktívne zapojiť do celého procesu. Útvar hlavného architekta má v súčasnosti za sebou online stretnutia s výbormi jednotlivých mestských častí i dve online stretnutia s mladými ľuďmi. V pláne sú stretnutia so zainteresovanou odbornou verejnosťou, developermi i s občanmi mestských častí. Závery z týchto stretnutí budú jedným z podkladov do zadania na tvorbu územného plánu mesta,“ povedala Mareková.

Nitra má spracovaný platný územný plán z roku 2003. Priebežne bolo schválených šesť jeho zmien a doplnkov, posledná v roku 2018.

„Po nej okresný úrad vydal usmernenie, podľa ktorého sa už ďalšie úpravy nebudú riešiť čiastkovo, ale koncepčnou zmenou v podobe spracovania nového územného plánu,“ dodala Mareková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM