Správy

Plaváreň na Klokočine by mohla byť realitou: Mesto pripravuje súťaž

Dočká sa Nitra druhej plavárne? Mesto je o krok bližšie k jej realizácii.

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň na Klokočine by mohla byť realitou: Mesto pripravuje súťaž
Zdroj: TASR

Nitra má v súčasnosti jednu mestskú plaváreň. Radnica priznáva, že dopyt plavcov je väčší, ako dokáže táto plaváreň pokryť.

„Plavecké kurzy pre začiatočníkov sa musia deliť o priestor s rekreačnými plavcami aj plaveckým oddielom,“ stojí v marcových radničných novinách. To by sa však mohlo zmeniť.

Vyhlásia súťaž

O novej plavárni sa v Nitre hovorí už niekoľko rokov. Zdá sa, že zámer naberá reálnejšie kontúry. Potvrdzujú to aj slová hlavného architekta, ktorý prezradil, že sa blíži vyhlásenie architektonickej súťaže.

„Nová plaváreň by mala stáť na mestských pozemkoch v blízkosti kostola pod lesoparkom Borina. Špecifikácia je už viac-menej hotová,“ uviedol hlavný architekt mesta Viktor Šabík.

„Lokalitný program nastavujeme tak, aby sme mali ukončené zadanie pre vypísanie urbanisticko-architektonickej súťaže v priebehu mája 2021,“ dodal hlavný architekt.

Rozhodnú odborníci

Napriek takmer hotovej špecifikácii, mesto zatiaľ žiadne detaily týkajúce sa samotnej plavárne neprezradilo. Architektonická súťaž má byť anonymná a o tom, ako bude vyzerať nová plaváreň, má rozhodnúť odborná komisia.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Mestská plaváreň v Nitre
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM