Lucia Lauková Správy Samospráva

Marek Hattas sa pridá do vznikajúcej strany bývalého prezidenta Andreja Kisku

Nitriansky primátor sa rozhodol pridať k politickému hnutiu Andreja Kisku. Oznámil to na sociálnej sieti.

Ilustračný obrázok k článku Marek Hattas sa pridá do vznikajúcej strany bývalého prezidenta Andreja Kisku
14
Galéria
Zdroj: TASR

Špekulácie o vstupe nitrianskeho primátora Mareka Hattasa do strany Andreja Kisku sa potvrdili. Len nedávno avizoval nitriansky primátor vstup do veľkej politiky a zvažovanie ponúk, ktorých bolo podľa jeho slov viacero.

Svoje rozhodnutie oznámil prostredníctvom stránky Je nás viac na sociálnej sieti. „Naša krajina potrebuje zmenu a ja sa k tejto zmene zodpovedne a s pokorou hlásim. Súboj o jej podobu pre mňa nekončí úspešnými komunálnymi voľbami. Budúci rok nás čakajú dôležité parlamentné voľby a ja som rozhodol pridať k politickému hnutiu Andreja Kisku,“ napísal Marek Hattas.

O priazeň voličov by tak mohol zabojovať už v budúcoročných parlamentných voľbách. Svoje rozhodnutie prekročiť hranice komunálnej politiky opiera Marek Hattas aj o nedávno schválený zákaz hazardu v Nitre.

„Ak sa dostanem do parlamentu, chcem dať viac možností regulácie hazardu do rúk miestnym poslancom a občanom. Prvoradé je zrušiť 30% petičné kvórum. Aj preto mierim do veľkej politiky,“ prezradil primátor Nitry Marek Hattas na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Marek Hattas
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM