Lucia Lauková Kultúra

Maltézsky punč opäť pomôže hospicu v Nitre: Predajom získali takmer 5-tisíc eur

Kúpou maltézskeho vianočného punču priložilo množstvo ľudí ruku k dielu. Suma takmer 5-tisíc opäť pomôže nitrianskemu hospicu.

Ilustračný obrázok k článku Maltézsky punč opäť pomôže hospicu v Nitre: Predajom získali takmer 5-tisíc eur
Zdroj: TASR

Vianočný Maltézsky punč opäť pomôže Hospicu – domu pokoja a zmieru u Bernadetky v Nitre. Vo vianočnom mestečku na nitrianskom Svätoplukovom námestí ho počas uplynulého víkendu podávali členovia centra Maltézskej pomoci Slovensko.

Peniaze pre hospic

„Výťažok z predaja vo výške 4860 eur pôjde na zabezpečenie starostlivosti o tých, ktorí končia svoju pozemskú púť v opatere v nitrianskom hospici,“ informoval Tibor Ujlacký, hovorca Maltézskej pomoci Slovensko, ktorá drží patronát nad zariadením.

Vyzbierali už tisíce eur

Za posledných šesť rokov Maltézska pomoc Slovensko podporila nitriansky hospic sumou viac ako 13 000 eur. Finančné prostriedky získané z tohtoročného predaja maltézskeho punču budú smerovať na zabezpečenie prevádzky mobilnej hospicovej starostlivosti, ale aj ďalších aktivít Maltézskej pomoci Slovensko zameraných na pomoc chorým a trpiacim.

Osveta dobrovoľníctva

Popri podávaní vianočného punču sa verejnosť mohla prostredníctvom propagačných materiálov zoznámiť s históriou, poslaním a aktivitami členov rádu v minulosti i súčasnosti v zahraničí i na Slovensku. „Dobrovoľníci Maltézskej pomoci Slovensko v Nitre svojou aktivitou už tradične vstupujú do povedomia verejnosti a vzbudzujú záujem spoločnosti o dobrovoľníctvo, solidaritu a súcit s chudobnými, chorými a trpiacimi, ktorým venujú svoj čas, prostriedky a schopnosti podobne ako členovia a dobrovoľníci Maltézskeho rádu po celom svete,“ povedal Ujlacký.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM