Lucia Lauková Kultúra

Betlehemské svetlo už putuje po Slovensku: Vieme, kedy ho prinesú do Nitry

Pripravené miesto vo vianočnom mestečku onedlho rozžiari Betlehemské svetlo. Skauti s ním budú prechádzať vlakom aj cez niekoľko okolitých miest. Pozrite sa, kedy ho privezú do Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Betlehemské svetlo už putuje po Slovensku: Vieme, kedy ho prinesú do Nitry
Foto: Rastislav Búgel

Vianočné mestečko a príbytky nielen v Nitre rozsvieti tradičné Betlehemské svetlo pokoja a lásky. Každoročne ho prinášajú skauti. Tento rok si slovenskí skauti prevzali Betlehemské svetlo v sobotu 10. decembra vo Viedni.

Na Svätoplukovo námestie do vianočného mestečka, prinesú Betlehemské svetlo v nedeľu 18. decembra o 17.00 hodine. Deň predtým, v sobotu 17. decembra, budú skauti plamienok z Betlehema rozvážať vlakmi do každého kúta Slovenska.

Do okolitých obcí pri Nitre bude Betlehemské svetlo cestovať vlakom číslo 5011 na trase Topoľčany – Nové Zámky v čase od 13:20 do 15.04 h . Ako informujú skauti na svojom webe v priebehu dňa doručia Svetlo po 25 hlavných i vedľajších železničných tratiach do 300 miest a obcí, od Kútov na západe až po Čiernu nad Tisou na východe republiky.

Skauti budú svetielko rozvážať až do Štedrého dňa. Betlehemské svetlo nádeje, pokoja a lásky privezú do nemocníc, azylových domov, domovov sociálnej a opatrovateľskej starostlivosti, budú ho odpaľovať veriacim na predvianočných svätých omšiach a pobožnostiach, doručia ho k ľuďom priamo domov.

„Každé odpálenie svetielka odkazuje ďalej tiché prianie, aby sa pokoj a mier šírili v ľudských srdciach presne tak, ako sa od človeka k človeku šíri plameň Betlehemského svetla,“ píšu skauti na svojom webe. Slovenskí skauti poslali Betlehemské svetlo ďalej do Poľska v nedeľu 11. decembra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM