Lucia Lauková Kultúra

Letná zábava pokračuje: TIPY na víkendové podujatia v Nitre

Nitra bude na konci pracovného týždňa a cez víkend žiť kultúrou i športom. Tešiť sa môžete na Chrenovské stánky, letné kino i koncerty.

Ilustračný obrázok k článku Letná zábava pokračuje: TIPY na víkendové podujatia v Nitre
Zdroj: TASR

Agrokomplex

od 22. do 25. augusta, výstavisko Agrokomplex

Vo štvrtok otvorili 46. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy Agrokomplex v Nitre. Návštevníci môžu ochutnať slovenské potraviny, pozrieť si poľnohospodársku techniku pri práci a hospodárske zvieratá naživo. Nechýbajú potreby pre záhradkárov alebo zábava v detskom svete. Milovníci kultúry môžu stráviť príjemné chvíle pri ľudovej hudbe a zvykoch. Vstupné je 5 eur, po zľave 3 eurá.

Chrenovské stánky 2019

23. a 24. augusta pred obchodným centrom Lipa

Program odštartuje v piatok o 17.00 hodine folklórna skupina Zlatomoravčianka. Na modernejšiu nôtu zahrá kapela Banda a piatkový program zakončí latino šou v podaní nitrianskej formácie Dominika Titková & friends. V sobotu podujatie otvorí o 17.00 hodine Divadlo JAJA s rozprávkou Divoška a Ramptantintanton. Nasledovať bude koncert kapely Divá zver a neskôr vystúpi aj Itcho Pčelár s priateľmi. Program vyvrcholí v rytme swingu so známou kapelou E.G.O. GROUP.

Chrenovské letné kino

23. augusta o 20.30 h, Dopravné ihrisko Chrenová

Tento piatok sa môžete tešiť na film Mamma mia! Here we go again. Program začína tradične opekačkou o 19.00 hodine. Premietať sa bude o 20.30 h. Vstupné sa neplatí.

Hokejový zápas Nitra – Budapešť

23. augusta o 18.00 h, Nitra Aréna

HK Nitra pokračuje v prípravných zápasoch. V rámci nich sa zúčastní aj súbojov o Vyšehradský pohár. Nitra na domácom ľade privíta Ferencvároš Budapešť.

Latino na Chrenovských stánkoch

23. augusta o 20.00 h, Výstavná ul. pred OC LIPA

Energiou nabitý koncert v podaní 8-člennej kapely pod vedením speváčky a saxofonistky Dominiky Titkovej. Originálny repertoár a kvalitné hudobné prevedenie budú dopĺňať exotické tanečnice LaGuiri. Koncert je súčasťou 2 dňového podujatia „Chrenovské Stánky“ organizovaného Mestom Nitra. Vstup voľný.

Zeus v Hospode

23. augusta od 18.00 do 23.00 h, Česká Hospudka u Slováka

V piatok môžete pracovný týždeň zakončiť na grilovačke s hudbou. Hrať bude kapela Zeus.

Ženy v behu

23. augusta o 21.00 h, Svätoplukovo námestie

V piatok štartuje na nitrianskom námestí Bažant kinematograf. Ako prvý uvidíme český film Ženy v behu. Premietať sa bude na Svätoplukovom námestí vždy o 21.00 hodine.

Nu Sound of Visegrad

23. augusta od 19.00 do 05.00 h, Hidepark

Hidepark pripravil na záver leta stretnutie troch skupín a štyroch producentov. Elektronická hudba bude znieť až do rána. O 20.30 h otvorí program poľské duo XDZVONX, nasledovať bude česká KHOIBA, o 22.30 h maďarský Savages y Suefo a záver bude patriť GROOVELINE RECORDINGS / EAR DRUM KRU zo Slovenska. Vstupné 9 eur.

Hudobný večer s Follow

23. augusta o 19.00 h, Bistro Bearded Brothers

Hudobný večer bude pripravený aj na nábreží. Atmosféru letného večera doplní kapela Follow.

Teroristka

24. augusta o 21.00 h, Svätoplukovo námestie

Filmový maratón pod hviezdami bude na námestí pokračovať aj v sobotu. Tešiť sa môžete na ďalšiu českú snímku Teroristka. Čas premietania ostáva rovnaký 21.00 h.

Letná zábava na Klokočine

24. augusta od 13.00 do 22.00 h, Mikovíniho ul. – plocha Klokočinského jarmoku

Predposlednú augustovú sobotu bude na Klokočine o „Letnú zábavu“ postarané. Tešiť sa môžete napríklad na domáce lokše, posúchy, holandské minipalacinky, placky a iné chutné jedlo, remeselné pivo i hudbu. Kultúrny program odštartuje o 15.30 hudobným vystúpením pre najmenších, nasledovať budú ukážky práce mestskej polície. Známe slovenské i zahraničné piesne zahrá kapela Follow. Zlatým klincom programu Letnej zábavy na Klokočine bude hudobné vystúpenie nitrianskej formácie na čele so speváčkou Dominikou Titkovou.

Výtvarno hudobné mecheche 2

24. augusta od 17.00 do 20.00 h, Trafačka

V sobotu sa bude v Nitre konať druhý ročník neformálneho stretnutia výtvarníkov a spriatelených kapiel. O 17.00 h sa môžete tešiť na Koncert kapiel Hrr na ne a Eight chances. Program bude pokračovať o 18.00 h vernisážou výstavy Katky Čáporovej a Silvie Krajčírovej a záver o 19.00 h bude patriť koncertu legendárnej skupiny Oáza a krstu CD.

Koncert Sisa Fehér & Vlado Mikláš – Bardo

24. augusta o 21.00 h, Hidepark

Speváčka Sisa Fehér sa v Nitre predstaví so svojím novým projektom Bardo s multiinštru­mentalistom Vladom Miklášom (Katarzia, Bert & friends, Tryptych). Vstupné 3 a 2 eurá.

Michaela Hasalová & Matej Skalnický

24. augusta o 19.30 h, Bistro Bearded Brothers

Ďalší letný večer budete môcť stráviť na nábreží s príjemnou hudbou. Zahrať príde dvojica Michaela Hasalová & Matej Skalnický.

Mimoriadny terasový koncert

24. augusta o 20.00 h, Music A Cafe

V sobotu sa môžete tešiť na špeciálny letný jazzový koncert s výnimočným hosťom, britským muzikantom, saxofonistom, skladateľom ANDREW MCKAYom a následnou JAMkou. Hosťa budú sprevádzať a program pripravujú: Zuzana Rojková: spev, akustická gitara, Emil Pintér: bass gitara, Martin “Davy” Ištván: bicie, Jindro Vídenský: klávesy a Milan Blaškovič: el. gitara.

Trabantom tam a zase späť

25. augusta o 21.00 h, Svätoplukovo námestie

Filmový autobus Škoda RTO bude premietať v Nitre aj v nedeľu. Na námestí uvidíme zábery zo žltej výpravy naprieč kontinentmi aj dojemný návrat domov.

Letný blšák v Trafačke

25. augusta od 13.00 do 18.00 h, Trafačka

Nitrianska Trafačka sa v nedeľu premení na blší trh. Zameraný bude primárne na predaj oblečenia, topánok, kabeliek a doplnkov.

FC NITRA – DAC 1904 DUNAJSKÁ STREDA

25. augusta o 19.15. h, štadión FC Nitra

V nedeľu bude pokračovať 6. kolo Fortuna ligy. Futbaloví fanúšikovia uvidia stretnutie Nitry s Dunajskom Stredou. Hrať sa bude o 19.15 na trávniku FC Nitra.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM