Lucia Lauková Správy

Kuriózne prípady z Nitry: Na zemi ležal zásobník s nábojmi aj veľhad kráľovský

V posledných dňoch riešila mestská polícia v Nitre nezvyčajné prípady. Niekomu vypadol zásobník s ostrými nábojmi, inému ušiel exotický had.

Ilustračný obrázok k článku Kuriózne prípady z Nitry: Na zemi ležal zásobník s nábojmi aj veľhad kráľovský
Zdroj: TASR

Kľúče od auta, ostré náboje, ale i hada škrtiča našli v posledných dňoch príslušníci mestskej polície (MsP) v uliciach Nitry. Hneď na začiatku týždňa sa im podarilo vypátrať majiteľa auta, ktorý stratil kľúče od svojho vozidla neďaleko letného kúpaliska.

Zásobník s ostrými nábojmi

Krátko nato prijal policajt na linke 159 oznam od občana, ktorý v mestskom parku pri futbalovom štadióne našiel zásobník s ostrým strelivom na krátku guľovú zbraň. „Vyslaná hliadka MsP zaistila miesto nálezu vrátane zásobníka a záležitosť odovzdala privolanému výjazdu Policajného zboru SR. V tomto prípade zrejme išlo o nepozornosť niekoho z bezpečnostných služieb alebo nepozorného držiteľa strelnej zbrane, ktorý si ani nevšimol, že stratil zásobník i s nábojmi,“ informovala MsP v Nitre.

Škrtič na výlete

Mestskí policajti boli počas tohto týždňa privolaní aj k hadovi, ktorý ležal v tráve na Nábreží mládeže neďaleko Hotela River. Na miesto bola vyslaná hliadka, ktorá zistila, že nejde o druh hada žijúci v biotopoch v Nitre a okolí. „Policajti skonštatovali, že ide zjavne o exotického veľhada kráľovského. Tento škrtič zrejme unikol z terária blízkej Slovenskej poľnohospodárskej univerzity, alebo neznámemu nepozornému chovateľovi. Príslušníci privolali zmluvného veterinára a jeho pracovníčka hada odchytila,“ uvádza sa v správe MsP.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM