Lucia Lauková Správy Samospráva

Kraj plánuje opraviť viaceré cesty II. triedy: Predložili projekty za milióny eur

Peniaze na opravu viacerých úsekov v Nitrianskom kraji by mali ísť z európskych fondov. Na financovaní sa bude podieľať aj kraj.

Ilustračný obrázok k článku Kraj plánuje opraviť viaceré cesty II. triedy: Predložili projekty za milióny eur
Zdroj: TASR

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pripravuje opravy viacerých úsekov ciest II. triedy. V nasledujúcom období by tak v regióne mohlo pribudnúť niekoľko desiatok opravených komunikácií.

Kraj plánuje financovať opravy ciest z európskych fondov. V rámci Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) už boli predložené projekty na rekonštrukcie ciest v úseku Topoľčianky – Skýcov, Šurany – Podhájska – Kalná nad Hronom a Šaľa – Nitra.

Finančný príspevok

Na svojom júlovom rokovaní vyčlenili regionálni poslanci peniaze na spolufinancovanie ďalších opráv. V prípade, že sa kraju podarí získať nenávratný finančný príspevok z IROP, bude sa opravovať 23-kilometrová cesta v úseku Nemčice – Radošina – hranica okresov Topoľčany a Piešťany. „Náklady projektu predstavujú sumu 5 500 000 eur. Spolufinancovanie je vo výške 275 000 eur,“ uvádza sa v materiáli, o ktorom rokovalo Zastupiteľstvo NSK.

Schválené peniaze

Kraj plánuje opraviť aj takmer 13-kilometrový úsek cesty medzi Vrábľami a Tesárskymi Mlyňanmi. Celkové náklady projektu sú vo výške 2 805 882,35 eura. Schválené spolufinancovanie z rozpočtu NSK je vo výške 140 294,12 eura.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM