Lucia Lauková Správy Samospráva

Investičné akcie na Čermáni: Mesto tu chce postaviť športovú halu a opraviť cesty

Výstavba novej športovej haly, rekonštrukcie a opravy ciest. Aj tieto investičné akcie plánuje mesto zrealizovať na sídlisku Čermáň.

Ilustračný obrázok k článku Investičné akcie na Čermáni: Mesto tu chce postaviť športovú halu a opraviť cesty
Zdroj: TASR

Nitriansku mestskú časť Čermáň čakajú v nasledujúcich mesiacoch viaceré investície. Sú medzi nimi opravy komunikácií, ale aj výstavba novej športovej haly. Výbor mestskej časti (VMČ) pripravuje aj revitalizáciu mestskej zelene a výstavbu nových cyklotrás.

Opravy ciest

Ako uviedol predseda VMČ Čermáň Jozef Slíž, v súčasnosti je už ukončená oprava Ulice J. Mrvu a Červeňovej ulice a pripravuje sa súvislá oprava Bottovej ulice spolu s rekonštrukciou chodníkov na Dolnočermánskej ulici. „Okrem toho sa pripravuje nový projekt na športovú halu na Hlbokej ulici. Stáť bude v areáli bývalej telocvične, ktorý bol po požiari kompletne vyčistený,“ povedal Slíž.

Ďalšie investície

Ďalšie investície budú smerovať do rekonštrukcie bývalej ubytovne na Hlbokej ulici. Okrem toho sú pripravené aj projekty na revitalizáciu parku Borina, kde má vzniknúť oddychová zóna s napojením na cyklistické chodníky. „Zaoberáme sa aj projektom cyklotrasy, ktorá spojí mestskú časť Klokočina, Čermáň a Staré mesto. V súčasnosti bol predložený projekt a žiadosť na čerpanie finančných prostriedkov z fondov Európskej únie,“ uviedol Slíž.

Parkovacie miesta

Ako doplnil, VMČ sa zaoberá aj problémami s parkovaním. „Pripravené sú projekty na rozšírenie parkovacích miest. Tie sa budú tento rok budovať na Hlbokej ulici. Okrem toho pokračujeme v budovaní nových autobusových prístreškov na Hanulovej ulici a pri Materskej škole Dolnočermánska,“ dodal Slíž.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM