Lucia Lauková Správy Komunálne voľby

Kandidát na primátora Ján Greššo s ostrou kritikou súčasného vedenia Nitry

Uchádzať sa o primátorskú stoličku v Nitre chce aj Ján Greššo mladší. Predstavil priority jeho volebného programu.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Ján Greššo s ostrou kritikou súčasného vedenia  Nitry
Zdroj: Volebný štáb Jána Grešša

Za kandidátom na primátora Nitry Jánom Greššom stoja strany Sloboda a Solidarita, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, Sme rodina – Boris Kollár a strana Šanca. V pondelok 11. júna oficiálne oznámil svoju kandidatúru, vrátane priorít volebného programu.

„Nitra sa dnes nachádza v neutešenom stave, ktorý je výsledkom dlhoročnej nekoncepčnej práce a politiky, ktorá je tvorená za pochodu. Dnes nikto z vedenia mesta nevie povedať, čo bude o rok, dva, či desať. Nemajú plán, dôležité rozhodnutia sa dejú zo dňa na deň a občania dostávajú len alibistické odpovede na svoje otázky, požiadavky a podnety,“ tvrdí kandidát na primátora mesta Nitra Jána Greššo.

Kritika vedenia

Podľa slov Grešša, mesto nekomunikuje s občanmi, čo považuje za chybu. Kritizuje aj súčasné vedenie. „Poslanci zastupiteľstva sú v strategicky významných otázkach často postavení pred hotovú vec, ktorú rozhodlo vedenie za zatvorenými dverami. Často dokonca bez verejnej diskusie, bez odborných posudkov. V poslednom volebnom období panuje v Nitre akýsi autokratický systém riadenia mesta,“ približuje situáciu v meste.

Priority Jána Grešša

Ján Greššo na tlačovej konferencii v pondelok 11. júna predstavil aj svoje priority, s ktorými sa bude uchádzať o dôveru vo voľbách. Ako primátor chce zaviesť integrovanú dopravu vrátane nových parkovísk, kyvadlovej dopravy, školských autobusov pre deti či rezidenčného systému parkovania. Podľa jeho slov, má byť práve zvýhodnené parkovanie motiváciou pre obyvateľov Nitry, aby si tu nahlasovali trvalý pobyt. „Nitrančania sa musia vo svojom vlastnom meste cítiť komfortne. Preto prichádzame so systémom výhod s názvom: ‚Byť Nitrančanom sa oplatí!’,“ hovorí kandidát na primátora Ján Greššo. Treťou prioritou Jána Grešša je bezpečnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM