Aktualizované Lucia Lauková Správy

Nitra ostáva bez rezidentského parkovania: Radnica musí upraviť návrh

Poslanci mestského zastupiteľstva vrátili návrh na zavedenie regulovaného rezidentského parkovania v Nitre na dopracovanie. K materiálu mali viacerí poslanci výhrady.

Ilustračný obrázok k článku Nitra ostáva bez rezidentského parkovania: Radnica musí upraviť návrh
Zdroj: TASR

Mestské zastupiteľstvo na zasadnutí vo štvrtok 17. mája prerokovalo návrh Všeobecne záväzného nariadenia Mesta Nitry č. 1/2018 o podmienkach dočasného spoplatneného parkovania a o podmienkach regulovaného rezidentského parkovania na území mesta Nitry.

Po dvojhodinovej diskusii sa poslanci rozhodli predložený materiál vrátiť na dopracovanie. „Verím tomu, že do 21. 6. bude predložený materiál po úprave. Nevylučujeme rozdelenie materiálu na dva materiály. Jeden by riešil parkovanie a jeden, ktorý by riešil rezidentské parkovanie v zónach,“ povedal primátor Nitry, Jozef Dvonč po pracovnej porade poslaneckých klubov.

Spoplatnené rezidentské parkovanie má obyvateľom s trvalým pobytom v Nitre uľahčiť parkovanie v blízkosti svojho bydliska. „Chceme ochrániť vlastných obyvateľov Nitry. Vydaním rezidentských kariet chceme dosiahnuť stav, že minimálne budeme mať väčší priestor na hľadanie parkovacieho miesta, ako doteraz,“ uviedol Jozef Dvonč.

Primátor ďalej načrtol, že možno budú potrebné aj investície na vybudovanie parkovacích domov. Tento pokus vybudovať parkovacie domy na sídliskách v minulosti nebol úspešný. Primátor, si však myslí, že parkovanie najlepšie vyrieši úrad a poslanci. „V žiadnom prípade nemienime parkovanie zveriť do nejakej inej organizácie,“ dodal primátor Jozef Dvonč.

Rezidentom môže byť občan s trvalým pobytom v Nitre, podnikateľ ale aj právnická osoba, ktorá má miesto prevádzky alebo podniku v príslušnej rezidentskej parkovacej zóne. Šoféri bez trvalého pobytu v Nitre budú môcť požiadať o abonetskú parkovaciu kartu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM