Lucia Lauková Správy Komunálne voľby

Kandidát na primátora Nitry Štefan Štefek: Predstavil svoju víziu a program

Štefan Štefek oficiálne oznámil svoju kandidatúru na post primátora Nitry. Na tlačovej konferencii predstavil hlavné body svojho programu.

Ilustračný obrázok k článku Kandidát na primátora Nitry Štefan Štefek: Predstavil svoju víziu a program
3
Galéria
Zdroj: TASR

Do súboja o primátorské kreslo Nitry v tohtoročných komunálnych voľbách sa púšťa aj Štefan Štefek. Podľa jeho slov, chce zúročiť svoje šestnásťročné skúsenosti v politike, počas ktorých pôsobil v poslaneckom kresle aj vo funkcii viceprimátora.

Predstavil program

Na tlačovej konferencii vo štvrtok 31. mája, predstavil svoju víziu a program, ktorý sa volá Žiť pre Nitru: „Jeho oporné body majú za cieľ zveľadiť verejný priestor tak, aby opäť slúžil Nitranom a nedával im pocit, že vo svojom vlastnom meste nie sú vítaní," povedal kandidát na primátora, Štefan Štefek.

V úmysle má aj pomôcť životnému prostrediu. „Som pripravený prebrať osobnú zodpovednosť za ďalší rozvoj mesta. Dnes nikto za nič nezodpovedá, napríklad Nitra 4 už roky nemá hlavného architekta. Len takto je potom možné, že sa v našom meste deje to, čoho sme svedkami – nekontrolované bujnenie mesta, neriešené problémy v doprave, či už dynamickej, alebo situácia s parkovaním,“ hovorí Štefan Štefek. Kandidát na primátora sľubuje rozvoj športu i podporu kultúry a cestovného ruchu.

Nezávislý kandidát

V mestskom zastupiteľstve vystupuje ako nezávislý a tak sa chce uchádzať aj o dôveru občanov. "Zodpovedný prístup k problémom, s ktorými sa dnes stretávame, je pre mňa veľmi dôležitý. Na terajšom vedení vidíme, aké ľahké je zriecť sa vlastných sľubov. Vždy preto hovorím veci na rovinu, nesnažím sa kamuflovať ani sa vyhýbať odpovediam. S rozvahou sa usilujem vnímať všetky možné riešenia, ich výhody a nevýhody a nesiaham hneď po tých, ktoré mi chce niekto diktovať. Cením si svoju nezávislosť a verím, že je najlepšou cestou pre vedenie mesta,“ uviedol Štefan Štefek.

Výzva pre obyvateľov

Pomenovať problémy by mali podľa neho hlavne obyvatelia Nitry. "Pri tvorbe volebného programu privítam aj pomoc od občanov, keďže som si istý, že tí, ktorí v našom meste žijú deň čo deň, vedia najlepšie poukázať na to, čo im vadí a čo by chceli zmeniť. Práve preto ich pozývam diskutovať, či už na sociálnej sieti, alebo priamo v uliciach mesta, kde sa budeme stretávať,“ vyzýva kandidát na primátora, Štefan Štefek.

Kandidát na primátora Nitry Štefan Štefek: Predstavil svoju víziu a program
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM