Lucia Lauková Samospráva

Poslanci opäť rátali podpisy: Pomohla im aplikácia Kladivo na hazardnú mafiu

Kvôli pochybnostiam prokurátora sa poslanci rozhodli overiť si podpisy k petícii za zastavenie hazardu. Zrátať museli tisíce podpisov.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci opäť rátali podpisy: Pomohla im aplikácia Kladivo na hazardnú mafiu
6
Galéria

Podľa prokurátora, ktorý podal protest, mesto poriadne nespočítalo všetky podpisy petície. Radnica tieto pochybnosti odmietla.

Kvôli protestu bolo vo štvrtok 23. januára zvolané mimoriadne zastupiteľstvo. Po niekoľko hodinovom rokovaní a vypočutí si viacerých strán sporu však poslanci rozhodli, že podpisy na petičných hárkoch si overia sami. Podpisy rátali v piatok aj v sobotu.

Vyvinuli aplikáciu

Pomôckou, ktorá mala uľahčiť sčítavanie vyše 21-tisíc hlasov pod petíciou, bola aplikácia s názvom Kladivo na hazardnú mafiu. Pre mesto ju mal vyvinúť miestny softvérový inžinier zadarmo.

„O túto aplikáciu prejavilo záujem už aj ďalšie veľké mesto na Slovensku. Mesto Nitra plánuje túto aplikáciu šíriť medzi samosprávami bezplatne,“ uvádza radnica na sociálnej sieti.

Rozhodnú poslanci

Ak sa poslanci rozhodnú protestu prokurátora nevyhovieť, môže prokurátor podať žalobu a celý spor by mohol skončiť až na súde. Takúto variantu očakáva aj primátor Marek Hattas. Po mimoriadnom zastupiteľstve povedal, že je presvedčený že poslanci protest prokurátora odmietnu a celá vec skončí na súde.

Pre prípadný súd má radnica pripravenú aj externú právnickú firmu. Ako rozhodnú poslanci, sa ukáže už v utorok 28. januára.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Foto: ilustračné

Petíciu proti hazardu v Nitre medzi prvými podpísal aj primátor
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM