Lucia Lauková Správy

Letné kúpalisko v Nitre pripravujú na sezónu: Brány otvorí v júni, FOTO a VIDEO

Zábery z letného kúpaliska naznačujú blížiacu sa kúpaciu sezónu. Túto sezónu budú sprevádzať viaceré novinky, vrátane vyššieho vstupného.

Zdroj: Dnes24.sk

Na letnom kúpalisku v Nitre sa začali práce spojené s prípravou na nastávajúcu sezónu. Koncom mája prišlo na rad samotné čistenie bazénov. Na otvorenie letného kúpaliska si však ešte budeme musieť počkať.

Predbežný termín otvorenia mestského kúpaliska v Nitre je 15. jún. „Najneskôr 22. júna,“ dodal Miloš Dovičovič zo Službytu. Ako vysvetlil, závisieť to bude od toho či sa stihnú všetky práce.

Novinky a zmeny na kúpalisku

Na kúpalisku sa pred sezónou pracovalo aj tento rok. Okolo 50 metrového bazéna pribudla, namiesto betónového poteru, ktorý sa musel rok čo rok obnovovať, dlažba. Novinkou budú tieniace plachty nad detským bazénom.

„V najbližších dňoch by sa mal spraviť dláždený prechod medzi detským bazénom (piškóta) a rekreačným bazénom. To bol priestor odkiaľ sa vnášalo najviac nečistôt do brodísk,“ uviedol mestský poslanec Miloš Dovičovič.

Novinkou bude aj výška vstupného. Celodenné vstupné na kúpalisko pre deti do 15 rokov bude stáť 2 eurá, pre dospelých 4 eurá. Zdarma ostáva vstup pre dieťa do 3 rokov. Zvýši sa aj príplatok za slnečník a lehátko z pôvodných 2 eur na 3,50 eur. Po novom budú mať vstup zadarmo deti ZŤP do 15 rokov a doprovod k dieťaťu ZŤP. Po starom platili 0,20 eur.

Pri vstupne na letné kúpalisko a plaváreň si budú môcť obyvatelia s trvalým pobytom v Nitre uplatniť lacnejšie vstupné o 0,50 eur.

Práce by mali pokračovať aj po skončení sezóny. „Plánujeme vydláždiť aj priestor na sedenie pred občerstvovacími stánkami, ale to predpokladám, že zrealizujeme až po skončení sezóny,“ prezradil Miloš Dovičovič. „Odhadujem, že táto nová dlažba by mohla stáť okolo 12-tisíc a tie tieniace plachty, ktoré tam budú 10-tisíc eur,“ povedal vedúci oddelenia športových zariadení Službytu Miloš Dovičovič.

Fotografie z prípravy kúpaliska na letnú sezónu nájdete v priloženej galérii!

Čistenie bazénov pred novou sezónou na Mestskom kúpalisku v Nitre
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM