Lucia Lauková Rôzne

Zvedavosť majú v krvi: Deti si vyskúšali prácu vedcov, FOTO

Nitrianski školáci majú za sebou Vedecký deň detí - VEDET na UKF v Nitre. Odborníci pre nich pripravili zaujímavosti z rôznych vedných oblastí prispôsobené ich veku.

Ilustračný obrázok k článku Zvedavosť majú v krvi: Deti si vyskúšali prácu vedcov, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR

Deti nitrianskych materských a základných škôl si vyskúšali prácu ozajstných vedcov. Na pôde Univerzity Konštantína Filozofa (UKF) v Nitre sa konal 31. mája Vedecký deň detí – VEDET.

V rámci neho sa škôlkari a školáci stali na niekoľko hodín fyzikmi, matematikmi, biológmi, geografmi, chemikmi, informatikmi, ekológmi či gemológmi. Vyskúšali si aj prácu záchranárov.

Podtitulom tohto ročníka bol Skok do vedy. Na podujatí sa zúčastnilo viac ako 400 detí. „Naším zámerom je podporiť objavovanie a bádanie u detí, priblížiť im prírodné vedy cez experimenty,“ uviedla Ľubomíra Valovičová z UKF.

Podľa slov Valovičovej vysokoškolskí pedagógovia už počas predchádzajúcich ročníkov podujatia zistili, že deti predškolského veku a mladšieho školského veku majú záujem objavovať a spoznávať okolitý svet. „Chcú zistiť, ako svet funguje, aj prečo tak funguje. Je potrebné tieto deti dostatočne zaujať a umožniť im objaviť čaro prírodných vied, aby nestratili záujem o prírodné vedy v neskoršom období,“ skonštatovala Valovičová.

Viac fotografií z podujatia nájdete v priloženej galérii!

Zvedavosť majú v krvi: Deti si vyskúšali prácu vedcov, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM