Lucia Lauková Rôzne Správy

FOTO: Život v Nitre utíchol, ulice mesta pod Zoborom ostali ľudoprázdne

Z toho ide hrôza. Takúto tvár Nitry si nepamätáme. Ulice mesta pod Zoborom ostali bez života.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Život v Nitre utíchol, ulice mesta pod Zoborom ostali ľudoprázdne
13
Galéria

Prázdne nitrianske ulice sú znakom toho, že väčšina obyvateľov rešpektuje prísne bezpečnostné pravidlá. Zatvorené sú školy, školské zariadenia, kultúrne aj športové inštitúcie, ihriská i mnohé obchody a prevádzky.

Otvorené ostali najmä potraviny, lekárne, drogérie, pošty či trafiky. Prevádzky, ktoré museli zavrieť, môžu predávať tovar alebo jedlo iba formou donášky.

V obmedzenom režime funguje aj mestská hromadná doprava či úrady, ktoré sú pre verejnosť zatvorené. Platí aj zákaz vychádzania bez rúška na tvári.

Mnohé firmy obmedzili výrobu. Komu to zamestnávateľ umožnil, pracuje z domu. Toto všetko prispelo k tomu, že ulice sa vyprázdnili a tam, kde panoval čulý ruch, teraz, až na pár výnimiek, nenájdete ani živú dušu.

Na dodržiavanie opatrení dozerajú priebežne hliadky mestskej polície. Kontrolujú aj uzavretie prevádzok. Pár ich bolo aj pri nedávnych kontrolách stále otvorených. „Pri štyroch vydali pokyn na okamžité uzatvorenie,“ uvádza mestská polícia.

Pod drobnohľadom sú aj detské ihriská a pieskoviská. Aj tu museli policajti upozorniť deti, aby na ihriská nevstupovali.

„Detské ihrisko na Baničovej a Potravinárskej ulici hliadka opätovne ohradila výstražnou páskou mestskej polície, pretože bola z časti strhnutá,“ dodáva MsP v Nitre.

Ľudoprázdne ulice Nitry počas lockdownu v marci 2020
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM