Lucia Lauková Správy

Koronavírus: Výroba postojí v ďalšom nitrianskom závode

Závod automobilky Jaguar Land Rover v Nitre bude nasledovať ďalšia fabrika. Kvôli hrozbe koronavírusu dočasne zastaví výrobu.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Výroba postojí v ďalšom nitrianskom závode
16
Galéria
Zdroj: TASR

Ďalšou spoločnosťou, ktorá v súvislosti s šíriacim sa koronavírusom dočasne pozastaví výrobu vo svojom závode v Nitre je Foxconn. Dočasná odstávka výroby potrvá od 23. marca do 9. apríla. Informuje o tom spoločnosť na svojom webe.

Výroba sa dočasne stopne aj v závode Jaguar Land Rover v Nitre. Posledný výrobný deň je v piatok 20. marca.

O tom, ako sa situácia ohľadom pandémie rýchlo mení, svedčí fakt, že ešte začiatkom tohto týždňa Foxconn ani Jaguar Land Rover o prerušení výroby nehovorili.

Netýka sa všetkých

Niektorí zamestnanci však pracovať budú musieť. Odstávka vo Foxconne sa netýka všetkých pracovníkov. „Odstávka výroby od tohto dátumu sa vzťahuje na väčšinu zamestnancov spoločnosti s výnimkou oddelení, na ktorých sa vyžaduje pokračovanie v práci z technologických či logistických dôvodov,“ uvádza spoločnosť. Presný počet zamestnancov však nekonkretizovali.

„Spoločnosť Foxconn Slovakia má zavedenú celú škálu preventívnych opatrení na ochranu zdravia zamestnancov, vďaka ktorým zatiaľ potvrdený prípad Covid-19 v spoločnosti nebol,“ dodáva spoločnosť s tým, že všetky tieto preventívne opatrenia ostávajú v platnosti aj počas dočasnej odstávky výroby.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Nitra bojuje proti koronavírusu
16
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM