Rastislav Búgel Hokej

FOTO: Historický titul pod Zoborom privítali veľkolepo, hokejistov podporilo plné námestie

Už v noci z piatka na sobotu začali oslavy pred zimným štadiónom, kde sa zišlo až tritisíc fanúšikov. Oficiálna časť prebehla v nedeľu 24. apríla na Svätoplukovom námestí, kde sa už od obedných hodín schádzali fanúšikovia, ktorí sa mohli odfotiť s trofejou a svojimi obľúbencami.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Historický titul pod Zoborom privítali veľkolepo, hokejistov podporilo plné námestie
Foto: Rastislav Búgel

Po necelej hodinke sa fanúšikovia dočkali víťazného autobusu, ktorý prišiel cez celú pešiu zónu. Ako prvý vystúpil s titulom kapitán Dušan Milo: „Je to super, tešíme sa. Oslavy boli super, ešte pokračujeme.“ Dobre naladený bol aj autor rozhodujúceho nájazdu Jameson Milan: „Celý víkend bol zábavný, teším sa na pokračovanie. Je to tu šialené, fanúšikovia sú úžasní. Milujem to tu. Som rád, že tu budem pokračovať, už sa veľmi teším na návrat, ešte k tomu, keď sme vyhrali titul. Verím, že dokážeme zopakovať.“

Na pódiu následne privítal kompletný hráčsky a realizačný tím primátor Nitry Jozef Dvonč so slovami: „Nitra má dve krásne veci – titul a fantastických fanúšikov. Je úžasné sa tu takto stretávať posledné štyri roky, ale až teraz to je pravá oslava. Chcel by som touto cestou poďakovať Antonínovi Stavjaňovi za odvedenú prácu.“ Práve český kormidelník si vypočul od približne piatich tisícov fanúšikov najväčšie ovácie. „Ak to zoberieme z akéhokoľvek pohľadu, tak Nitra nemá také silné zázemie ako napríklad Bratislava alebo Košice. Stretol sa tu však dobrý tím, ktorý si išiel za svojim a dosiahol úspech. Bol to hlavne ich úspech,“ povedal pre k svojmu najväčšiemu trénerskému úspechu kormidelník Nitry.

Fanúšikovské ovácie si plnými dúškami užíval aj Marek Slovák: „Ťažko sa to hodnotí, oslavy totiž ešte prebiehajú. Sme strašne šťastní, že sa to podarilo a mohli sme s týmito ľuďmi oslavovať. Každý deň ma niečo prekvapuje, aj to koľko tu je dnes ľudí. Je to niečo neuveriteľné, už len pre toto sa ten hokej hrá, aby sa takéto oslavy mohli zažívať.“ Prirodzene najväčšiu spokojnosť s historicky prvým titulom mal prezident klubu a bývalý hráč Nitry Miroslav Kováčik: „Je to úžasné, konečne sa nám podarilo do Nitry priniesť pre všetkých fanúšikov náš svätý grál. Sme strašne šťastní.“ Okrem majstrovského titulu a miestenky v Lige majstrov sa fanúšikovia potešili aj z faktu, že väčšina majstrovského tímu zostane v Nitre aj v sezóne 2016/2017. „Snažili sme sa o to už počas sezóny, aby zostal pokope. Sme radi,“ vyjadril sa Kováčik.

Môže vás zaujímať:

Tréner Stavjaňa je so sezónou spokojný: Potrebuje však zmenu

Marek Slovák po zisku titulu: Rozhodlo srdce, modré srdce!

FOTO: Nitra uspela na nájazdy, hokejisti spod Zobora sa stali majstrami Slovenska!

Foto: Rastislav Búgel

Historická udalosť, oslavy majstrovského titulu zaplnili nitrianske námestie
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM