Rastislav Búgel Hokej

Tréner Stavjaňa je so sezónou spokojný: Potrebuje však zmenu

Antonín Stavjaňa uzatvoril svoje štvorročné úspešné pôsobenie ako tréner nitrianskych hokejistov najlepším možným spôsobom. V piatok večer ich priviedol k premiérovému titulu a skompletizoval tak medailovú zbierku v najvyššej slovenskej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Tréner Stavjaňa je so sezónou spokojný: Potrebuje však zmenu
Zdroj: TASR

Aj keď je zvykom, že tréner po úspešnom ročníku predĺži zmluvu s tímom, v Stavjaňovom prípade to neplatí. „Nitru v budúcej sezóne už viesť nebudem, s vedením klubu sme sa už skôr dohodli, že štyri roky stačili. Klub i ja osobne potrebujeme zmenu,“ povedal. Na otázku, kam budú smerovať jeho ďalšie kroky odpovedal iba: „Nechajte sa prekvapiť.“

Svoju poslednú sezónu pod Zoborom hodnotil veľmi pozitívne. „Zisk titulu znamená, že táto sezóna dopadla najlepšie ako mohla. Naozaj nám vyšla, všetko do seba zapadlo. Mali sme šťastie na gólmanov, ako aj na posily zo zámoria,“ pochvaľoval si.

Podľa Stavjaňu bola najťažšia semifinálová séria so Zvolenom, v ktorej jeho zverenci prehrávali 2:3 na zápasy, no dokázali sa zomknúť a postúpili. „V tej sérii sme si prešli krízou. Zle sme zahrali piaty zápas doma a prehrávali sme 2:3. Keď si mužstvo prešlo touto katarziou, tak sa nejako posilnilo a to bolo cítiť hlavne vo finálovej sérii s Banskou Bystricou,“ vrátil sa k semifinále.

Aj boj o titul sa podľa jeho slov zlomil v piatom stretnutí. „Za stavu 4:4. Bystrica mala prečíslenie a nedala, my sme to následne premenili. V piatok sme to už zvládli psychicky,“ dodal.

Celú sezónu si pochvaľoval aj skúsený útočník Juraj Štefanka. „Je to výborný pocit, celú sezónu sme hrali dobre, dreli sme a išli sme do play off s tým, že chceme získať titul. Teraz nám to vyšlo a je to perfektné. Aj keď teda v infarktovom závere, myslel som si, že ma pri tých nájazdoch klepne, ale nakoniec sme to zvládli.“

Môže vás zaujímať:

Nitra zaplní námestie: Oslavy historického titulu budú veľkolepé !

Marek Slovák po zisku titulu: Rozhodlo srdce, modré srdce!

FOTO: Nitra uspela na nájazdy, hokejisti spod Zobora sa stali majstrami Slovenska!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM