Lucia Lauková Správy

Dostavba skeletu pri rieke Nitra: Investor rieši vypísanie stavebného konania

Investor chce rozostavanú železobetónovú konštrukciu na brehu rieky Nitra dokončiť. Pracuje na vypísaní stavebného konania.

Ilustračný obrázok k článku Dostavba skeletu pri rieke Nitra: Investor rieši vypísanie stavebného konania
Zdroj: Dnes24.sk

Dostavba železobetónového skeletu pri rieke v Nitre sa dostala do ďalšej fázy získavania povolení potrebných na stavbu. „Ministerstvo životného prostredia nám koncom januára vyznačilo právoplatnosť na záverečnom stanovisku k procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie, ktoré bolo vydané v máji minulého roka. S nitrianskym stavebným úradom aktuálne riešime vypísanie stavebného konania,“ informoval manažér projektu Peter Kuliffay zo spoločnosti Living Park a.s., ktorá je investorom projektu.

Termín posunuli

Keďže stavebné povolenie je závislé od procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie, pôvodne prezentované termíny dostavby sa podľa slov Kuliffaya posunuli. „Urobíme všetko pre to, aby sme dodržali najneskorší termín otvorenia na jar 2020,“ potvrdil.

Multifunkčný komplex

Prestavbou a dostavbou jestvujúceho železobetónového skeletu, ktorý je súčasťou pôvodného zámeru výstavby obchodného centra Citypark Nitra, vznikne multifunkčný komplex Promenáda so zmiešanými funkciami pre obchod, služby, gastroprevádzky, oddych, relax a bývanie. V dvojpodlažnom obchodnom centre bude 23 000 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy, v dvoch nadstavbách budú na treťom podlaží umiestnené prevádzky detský svet a fitnes.

Pracovné miesta aj bývanie

V priestoroch komplexu vzniknú aj tri štvorpodlažné pavlačové bytové domy so 60 bytmi, parkovací dom a podzemná garáž. Investor odhaduje celkové náklady na realizáciu stavby na 50 miliónov eur. V obchodných priestoroch by malo vzniknúť približne 290 pracovných miest, ďalších 90 pribudne v stravovacích zariadeniach a kaviarňach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM