Lucia Lauková Správy

Dopravné obmedzenia na Univerzitnom moste začnú až koncom augusta, FOTO a VIDEO

Obmedzenia súvisiace s rekonštrukciou Univerzitného mosta v Nitre ako prví pocítili chodci. Šoféri by mali až do konca augusta jazdiť bez obmedzení.

Zdroj: Dnes24.sk

V máji si firma Strabag začala pripravovať zázemie v okolí Univerzitného mosta. Spolu so zvýšeným pohybom robotníkov začali platiť obmedzenia pre chodcov a cyklistov na Nábreží mládeže a Wilsonovom nábreží. Obmedzenia súvisia s prípravou staveniska.

Postupne pribudnú aj obmedzené možnosti parkovania na Wilsonovom nábreží. Dopravné obmedzenia pre vodičov by sa mali začať až koncom augusta, po skončení poľnohospodárskeho veľtrhu Agrokomplex.

Ďalšie obmedzenia

Ako uviedla hovorkyňa Slovenskej správy ciest (SSC) Lucia Karelová, od 17. júna prinesú ďalšie obmedzenia, pre chodcov a cyklistov pri prechode cez most, práce spojené s prekládkou vodovodu. Táto etapa bude podľa hovorkyne rozdelená na dve časti.

„V prvej časti bude uzavretá ľavá strana chodníkovej časti mosta (smer Chrenová – centrum) – chodci a cyklisti budú presmerovaní na pravú stranu mosta. V druhej časti bude uzavretá pravá strana chodníkovej časti mosta (smer centrum – Chrenová), chodci a cyklisti budú presmerovaní na ľavú stranu mosta,“ uviedla Lucia Karelová, hovorkyňa SSC.

Uzavretie polovice mosta

V poslednej etape pristúpi stavebník k čiastočnej uzávere cesty. Pôvodne sa mali dopravné obmedzenia začať od 19. augusta. Kvôli poľnohospodárskemu veľtrhu Agrokomplex, ktorý bude prebiehať v dňoch od 22.8. do 25.8., termín uzavretia polovice mosta presunuli po 25. auguste. Informovala o tom hovorkyňa SSC Lucia Karelová.

„Počas prác na rekonštrukcii vrchnej stavby mosta, bude na moste v smere z centra na sídlisko Chrenová umožnená jednosmerná premávka vozidiel, a to v dvoch jazdných pruhoch. Premávka bude vedená vždy po tej polovici mosta, ktorá sa aktuálne nebude rekonštruovať. Obojsmerná premávka chodcov bude tiež premiestnená na aktuálne nerekonštruovaný chodník,“ opísala rozsah prác na moste hovorkyňa SSC Lucia Karelová.

Oprava mosta bude stáť 2 244 405,79 eur s DPH. Na rekonštrukciu Univerzitného mosta má podľa zmluvy stavebník 18 mesiacov.

Práce na Univerzitnom moste, 11. júna 2019
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM