Lucia Lauková Kultúra

Divadelný festival, koncerty i Biela noc: Nitru čaká pestrý víkend plný umenia

Posledný septembrový víkend klope na dvere. Tešiť sa môžete na poriadnu dávku zábavy i kultúrnych zážitkov.

Ilustračný obrázok k článku Divadelný festival, koncerty i Biela noc: Nitru čaká pestrý víkend plný umenia
Zdroj: Rastislav Búgel

Agi Hlavenková & band

27. septembra od 17.30 do 18.30 h, Svätoplukovo námestie

Divadelný festival otvorí koncert kapely Agi Hlavenková & band. Odhalená bude aj Stena slobody. Podujatie sa koná v rámci Divadelnej Nitry.

Hokejový zápas Nitra – Detva

27. septembra o 18.00, Nitra Aréna

Záver pracovného týždňa môžu hokejoví fanúšikovia ukončiť na zápase nitrianskeho mužstva. Na domácom ľade vyzve súpera z Detvy.

KníhKupecká

27. septembra od 14.00 do 18.00 h, Kupecká ul.

Okrem stoviek kníh za ceny od 0,50 eur sa môžete tešiť aj na sprievodný program. Podujatie bude prebiehať od 14.00 do 20.00 h. V program vystúpia žiaci ZUŠ J. Rosinského, pripravené budú aj knižné dielničky pre deti s Janou Michalovou z Bratislavy. Na podujatí bude aj Mariusz Szczygiel, oceňovaný poľský reportér a spisovateľ.

KáKáVéčko: Gran Torino

27. septembra od 19.30 do 22.00 h, Amfiteáter pri kostole sv. Gorazda

Film o tom, že zlomené srdce starého vojnového veterána môže zmeniť ten, od ktorého by to najmenej očakával. Dielo Clinta Eastwooda o bojoch s nástrahami sveta, predsudkami, ale aj o ťažkom boji o spásu ľudskej duše. Vstup voľný.

Koncert Ladislav Medvec a Patrícia Matušová

27. septembra o 19.00 h, Trafačka

Mladý pár, nevidiaci Ladislav Medvec (klavír) a Patrícia Matušová (spev), vystúpi v nitrianskej Trafačke. Ich repertoár pozostáva zo zahraničných moderných piesní, ale aj slovenských evergreenov. Vstupné 3 eur.

Palo Drapák Tour 2019

27. septembra o 20.30 h, Music A Cafe

Palo Drapák je späť. Svojím intenzívnym koncertovaním so svojou skupinou na Slovensku aj v Českej republike. Okrem vlastných sólových skladieb spieva aj najväčšie hity z čias pôsobenia v skupine Metalinda, doplnené o interpretácie známych hitov svetových legiend rocku a heavy metalu. Vstupné v predpredaji 8 eur, na mieste 10 eur.

Nitrianska biela noc

28. septembra od 18.00, Nitrianska galéria, Pešia zóna, Svätoplukovo námestie, Synagóga

Nitrianska Biela noc sa bude konať v sobotu 28. septembra. Akcia je súčasťou festivalu Divadelná Nitra. Program Bielej noci sa bude odohrávať na námestí, ale aj v Nitrianskej galérii a Synagóge. Ponúkne koncerty, balónový sprievod, divadlo i festivalový stan.

Cykloprehliadka po stopách siedmich pahorkov

28. septembra začiatok o 13.00 h pred TIC Nitra

V rámci osláv Svetového dňa cestovného ruchu sa bude v sobotu 28. septembra konať cykloprehliadka. Štartuje sa o 13.00 h. Trasa vás prevedie cez námestie, Vŕšok, hradný kopec, Zoborský kláštor, cez Dražovskú cestu až na Martinský vrch, kde bude o 16.15 pripravený krátky výklad o areáli bývalých kasární.

Folkový koncert Sophora

28. septembra o 20.30 h, Music A Cafe

Zaznejú staršie i novšie piesne v komornejšom folkovom prevedení. Vystúpia Martin Mráz (spev, harmonika), Ivan Vallo (perkusie, spev), Vlado Záleský (elektroakustická gitara, spev), Vlado Uhlík (spev, elektroakustická gitara), Dušan Neubauer (basová gitara). Vstupné dobrovoľné.

Prehliadka Zoborského kláštora

28. septembra o 14.30 h, Zoborský kláštor

V sobotu sa bude v areáli Zoborského kláštora konať komentovaná prehliadka. Turistický vláčik jazdí po zoborskom okruhu až ku kláštoru z nástupišťa Svätoplukovo námestie o 10.00 h a o 14.00 h. O 16.00 h bude nasledovať program – Dožinky očami detí, lúčne hry, spevy a tance /scénické pásma. Vystúpenie folklórneho súboru „Zbežanček“ pod vedením Anny Jankovičovej.

Blšia Kupecká

28. septembra od 9.00 do 14.00 h, Kupecká ulica

V rámci podujatia Divadelná Nitra 2019 sa bude na Kupeckej ulici konať blší trh. Ide o komunitný „blšák“ so živou hudbou, tvorivými dielničkami a separovaním.

Michalská cyklojazda za hranice mesta 3

29. septembra od 9.30 do 13.00 h, začiatok na Svätoplukovom námestí

Záver sezóny a spoločných výjazdov za hranice mesta zakončia cyklisti Michalskou cyklojazdou, ktorá kondične na necelých štyridsiatich kilometroch preverí a zároveň zocelí ducha cyklokomumnity. Bude aj voda aj les, kúsok ciest a veľa terénu.

Aj toto je umenie

29. septembra od 15.00 do 16.30 h, začiatok na Svätoplukovom námestí

V nedeľu sa môžete spolu so sprievodcom vydať na komentovanú prehliadku mestom. O zaujímavé informácie sa podelí Juraj Novák. Podujatie sa koná v rámci festivalu Divadelná Nitra 2019.

Koncert Marián Slávka

29. septembra od 15.00 do 16.00 h, Svätoplukovo námestie

Slovenský bubeník je známy z pôsobenia v kapelách Longital, Talent Transport či oživenom projekte Deža Ursinyho. Svoje umenie predvedie v rámci festivalu Divadelná Nitra.

Koncert Dana Heribana Čosi úsmevné

29. septembra od 18.00 do 19.00 h, Svätoplukovo námestie

V nedeľu festivalový stan Divadelnej Nitre bude patriť Danovi Heribanovi s jeho piesňami z albumu Čosi úsmevné.

Hokejový zápas Nitra – Košice

29. septembra o 16.00, Nitra Aréna

Bodku za víkendom môžu dať fanúšikovia hokeja na nitrianskom štadióne. Na ľade pod Zoborom odohrá Nitra zápas proti Košiciam.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM