Lucia Lauková Správy

Stovky kníh a zaujímavý program: Kupecká ulica sa opäť zmení na Kníhkupeckú

Nadšenci literatúry si opäť prídu na svoje. Na podujatie tento rok prijal pozvanie aj poľský reportér a spisovateľ Mariusz Szczygiel.

Ilustračný obrázok k článku Stovky kníh a zaujímavý program: Kupecká ulica sa opäť zmení na Kníhkupeckú
18
Galéria
Foto: Rastislav Búgel

Už v piatok 27. septembra sa Kupecká ulica zmení na Kníhkupeckú . Okrem stoviek kníh za ceny od 0,50 eur sa môžete tešiť aj na sprievodný program.

Podujatie bude prebiehať od 14.00 do 20.00 h. V program vystúpia žiaci ZUŠ J. Rosinského, pripravené budú aj knižné dielničky pre deti s Janou Michalovou z Bratislavy.

Na podujatí bude aj Mariusz Szczygiel, oceňovaný poľský reportér a spisovateľ. Program zakončí koncert autentickej kapely reprezentujúcej židovskú hudobnú tradíciu zo Slovenska.

PROGRAM:

  • od 14.00 do 17.00 h – Umelecké prednesy žiakov ZUŠ J. Rosinského pod vedením Marice Šiškovej + hudobné performance Martiny Janegovej
  • od 14.30 a o 16.30 h Knižné dielničky pre deti s Janou Michalovou z Bratislavy: Vtáčik a lev. O slobode odísť a prijatí rozhodnutí tých, ku ktorým nás viaže puto, ktoré sa nikdy nestratí. Krehký príbeh nezvyčajného priateľstva od kanadskej ilustrátorky Marianne Dubuc deti spoznajú nie len čítaním a rozhovorom o knižke, ale aj cez ich vlastnú hru a tvorivosť. Pre deti od 3–7 rokov.
  • Múr – Aké to bolo žiť za železnou oponou? Prostredníctvom knihy Petra Sísa skúsime porozumieť tomu aké a ako to bolo. Ale najmä tomu, že sloboda nie je samozrejmosť. Ani tu a teraz. Pre školákov.
  • o 17.00 h – Mariusz Szczygiel – stretnutie s oceňovaným poľským reportérom a spisovateľom a vydavateľstvom Ab­synt
  • o 18.30 h – Mojše Band – koncert autentickej kapely reprezentujúcej židovskú hudobnú tradíciu zo Slovenska.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a In­stagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nitry a okolia.

Kupecká ulica sa zaplnila knihami: Premenila sa na Kníhkupeckú
18
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM