Lucia Lauková Správy

Colný úrad v Nitre prešiel generálnou rekonštrukciou: Stála cez 1,8 milióna eur

Kolaudáciou bola ukončená rekonštrukcia Colného úradu v Nitre. Náklady na práce spojené s rekonštrukciou sa vyšplhali na sumu vyššiu ako 1,8 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Colný úrad v Nitre prešiel generálnou rekonštrukciou: Stála cez 1,8 milióna eur
Zdroj: TASR

Kolaudáciou priestorov parkoviska a skladovej haly bola v uplynulých dňoch ukončená generálna rekonštrukcia priestorov Colného úradu Nitra na Priemyselnej ulici. Celkové náklady na rekonštrukciu dosiahli sumu vyše 1,87 milióna eur.

Zvýšiť pracovný komfort

Cieľom investície bolo podľa slov hovorcu Colného úradu Nitra Stanislava Pachera zvýšenie pracovného komfortu pre zamestnancov úradu, zástupcov obchodnej a podnikateľskej sféry, ktorí tieto priestory v rámci svojich pracovných povinností navštevujú, a tiež splnenie jednotlivých zákonných podmienok stanovených pre stavby. Priestory colného úradu boli vybudované v 70. rokoch minulého storočia a pôvodne slúžili ako internát pre žiakov stredného odborného učilišťa.

Práce začali v roku 2014

Súčasťou projektu rekonštrukcie, ktorá sa začala v októbri 2014, bola zmena dispozičného riešenia kancelárskych priestorov. V rámci nej sa pristúpilo k novému interiérovému vybaveniu kancelárií a k vybudovaniu priestrannej zasadacej miestnosti určenej najmä na vzdelávacie aktivity zamestnancov úradu a na pracovné stretnutia s hospodárskymi subjektmi, k rekonštrukcii parkovacích miest pre verejnosť vrátane vytvorenia bezbariérového prístupu do budovy, rekonštrukcii parkoviska pre zamestnancov colného úradu vytvorením novej spevnenej plochy prístupových komunikácií, komunikácií pre peších vrátane nového zvislého a vodorovného dopravného značenia. Osadené boli aj dištančné ochranné prvky, vybudované bolo zabezpečenie priestorov na uskladňovanie vzoriek odoberaných pri colnom dohľade a daňovom dozore.

Rekonštrukčné práce

Súčasťou rekonštrukcie bola aj realizácia systému odvodňovania spevnených plôch a rozvádzania požiarnej vody s podzemným hydrantom, bolo zrealizované nové areálové osvetlenie s tromi okruhmi osvetlenia a pribudli nové zelené plochy. Projekt zahŕňal aj rekonštrukciu skladovej haly, ktorá bude slúžiť na uskladnenie archívnych záznamov a na uskladnenie tovaru v správe štátu, v rámci ktorej boli realizované práce na zosilnení nosnej oceľovej konštrukcie, odliatie novej podlahy vrátane inštalácie hydroizolácie, obvodovej konštrukcie a strešného plášťa so systémovými svetlíkmi, uskutočnila sa výmena výplne otvorov, elektroinštalácie a bleskozvodu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM