Lucia Lauková Kultúra

Blíži sa benefičný koncert Hoj, vlasť moja: Zaznejú aj árie svetových majstrov

Na benefičnom koncerte Hoj, vlasť moja zaznejú árie majstrov i ľudové piesne. Dobrovoľné vstupné aj tento rok použijú na opravu Nitrianskeho hradu.

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa benefičný koncert Hoj, vlasť moja: Zaznejú aj árie svetových majstrov
Zdroj: TASR

Sólisti a členovia Opery Slovenského národného divadla (SND) Jolana Fogašová, Jana Bernátová, Martin Babjak, Otokar Klein a Ján Babjak sa predstavia na tradičnom koncerte „Hoj, vlasť moja“, ktorý sa bude konať 2. septembra v Mestskej hale na Dolnočermánskej ulici v Nitre.

Na benefičnom koncerte vystúpia aj nitrianske spevácke zbory pod vedením dirigentky Márie Mišunovej a Orchester Jána Berkyho-Mrenicu, ktorý bude spevákov sprevádzať.

Diela našich a svetových majstrov

Ako uviedli organizátori, ktorými sú mesto Nitra a Nadácia Konštantína Filozofa v Nitre, diváci si budú môcť vypočuť ľudové piesne, ale i diela našich a svetových majstrov.

„Úvod bude patriť orchestru a zborom. Druhá časť bude ladená v ľudovom tóne. Diváci sa môžu tešiť na Vrchársku filharmóniu a ľudové piesne. Árie majstrov prinesie tretia časť koncertu,“ pozývajú organizátori.

Rodná zem

Finále programu bude patriť Piesni o rodnej zemi Gejzu Dusíka v podaní všetkých účinkujúcich sólistov. Autorom programu a režisérom je opäť Ladislav Švihel, ktorý tradíciu týchto benefičných koncertov začal pred 26 rokmi.

Vstupné na koncert je dobrovoľné, finančné prostriedky sa aj tento rok použijú na opravu Nitrianskeho hradu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM