Lucia Lauková Kultúra

Koncerty, filmy pod hviezdami či jarmoky: TOP augustové lákadlá v Nitre

Druhý mesiac letných prázdnin je tu. Aj keď sa leto kráti, ostáva ešte mnoho podujatí, na ktorých si ho užijete do sýta.

Ilustračný obrázok k článku Koncerty, filmy pod hviezdami či jarmoky: TOP augustové lákadlá v Nitre
Zdroj: TASR

Folklórny UNESCO večer

9. augusta o 19.00 h, Gotická priekopa

Nitra, Mojmírovce a Veľké Zálužie budú dejiskom Medzinárodného gajdošského festivalu s názvom Zagajduj gajdoško. Okrem slovenských gajdošov sa na festivale predstavia aj zástupcovia z piatich krajín. Festival odštartuje v Nitre 9. augusta Folklórnym Unesco večerom na Nitrianskom hrade. Program sa začne o 19.00 hodine.

Otvorenie Relax Park Agrokomplex

17. augusta, Agrokomplex

Otvorenie novej športovo-oddychovej zóny spojené s rodinnou opekačkou. Na podujatí vystúpi kapely S hudbou vesmírnou. Brány Relax Parku budú otvorené od 12.00 hodiny. Zahájenie je o 15.00 h. Vstup je voľný. Organizátorom podujatia je výstavisko Agrokomplex.

Nitrianske hody a dožinky

17. augusta, Svätoplukovo námestie a pešia zóna

Nitrianske hody a dožinky sa budú konať v sobotu 17. augusta na Svätoplukovom námestí a pešej zóne. Známy je už program podujatia. Tešiť sa môžete jarmok tradičných remesiel, ochutnávku vín z kraja i pestrú ponuku z regionálnych výrobcov. Chýbať nebude hodová tancovačka s verejnou školou miestnych tancov či škola pečenia lokší, burčiak i stánky s tradičnými jedlami.

Kinematograf

od 23. do 27. augusta, Svätoplukovo námestie

Letné kino na kolesách brázdi slovenské mestá už 17 rokov. Zastávku si urobí v Nitre aj tento rok. Diváci sa môžu tešiť na päť filmových večerov pod hviezdami. Filmový autobus Škoda RTO bude v Nitre od 23. do 27. augusta. Premietať sa bude na Svätoplukovom námestí vždy o 21.00 hodine. Tešiť sa môžete na české a slovenské úspešné snímky ako Ženy v behu, Teroristka, Trabantom tam a zase späť, Hastrman a Dôverný nepriateľ.

Letná zábava na Klokočine

24. augusta od 13.00 do 22.00 h, Mikovíniho ul. – plocha Klokočinského jarmoku

Spojenie chutného jedla, nápojov, hudby a zábavy. Pre návštevníkov sú pripravené zaujímavé vystúpenia a atrakcie. Na programe je vystúpenie pre deti – Notový Danny, Ukážky práce Mestskej polície, hudobné vystúpenie Follow a na záver hudobné vystúpenie Dominika Titková & Friends.

Agrokomplex 2019

od 22. do 25. augusta, výstavisko Agrokomplex

V poradí 46. ročník medzinárodnej poľnohospodárskej a potravinárskej výstavy sa bude konať v dňoch od 22. do 25. augusta. Vstupné je 5 eur, po zľave 3 eurá. Hlavnou témou výstavy bude „Zo slovenských polí až na váš tanier“. V tomto duchu sa bude niesť aj program zameraný na výrobu zdravých potravín zo slovenských chovov a tiež na pestovanie geneticky nemodifikovaných rastlín pre výrobu výnimočných potravín. Chýbať nebude piskot parnej lokomotívy z poľnej železnice a v nedeľu 25.8. pri príležitosti blížiaceho sa sviatku SNP sa odohrajú ukážky historických bojov.

Slížovica

28. augusta od 13.20 h (otvorenie areálu o 13.00 h), Agrokomplex

Aj tento rok sa fanúšikovia kapely Horkýže Slíže zídu na veľkej narodeninovej oslave. Spolu s kapelou Horkýže Slíže oslávia 27. narodeniny aj skupiny SKINDRED (UK), Davová psychóza, Inekafe, Vypsaná fixa (CZ), Heľenine oči, Le Payaco, Zoči Voči, Lapášanka, John Wolfhooker. Vstupné 16 eur v predpredaji, na mieste 20 eur.

Klokočinský jarmok

od 29. do 31. augusta, priestranstvo nad Mikovíniho ulicou

Posledné augustové dni budú patriť v Nitre už tradične podujatiu Klokočinský jarmok. Priestranstvo nad Mikovíniho ulicou každoročne zaplnia kolotoče a stánky. Inak tomu nebude ani tento rok. Tešiť sa môžete na hudobné skupiny ako napríklad Dora, Queenmania či orchester Taste of Brass. Súčasťou programu budú aj historické ukážky šermu či ohňová šou. Programom bude sprevádzať Roman Valkovič. V poradí 18. ročník Klokočinského jarmoku sa bude konať od 29. do 31. augusta. V článku nájdete podrobný program.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM