Lucia Lauková Kultúra

Historický festival Kráľovská Nitra: Park premení na obrovskú stredovekú dedinu

Mesto pod Zoborom sa vráti späť v čase. Historický festival pripomenie udelenie metských výsad, vďaka ktorým získala Nitra status slobodného kráľovského mesta.

Ilustračný obrázok k článku Historický festival Kráľovská Nitra: Park premení na obrovskú stredovekú dedinu
72
Galéria

Tohtoročné oslavy 771. výročia udelenia mestských výsad sa budú niesť v stredovekom duchu. V nitrianskom mestskom parku sa prvýkrát pri tejto príležitosti uskutoční historický festival Kráľovská Nitra. Prebiehať bude počas dvoch dní, a to 31. augusta a 1. septembra.

Ako uvádzajú organizátori na sociálnej sieti, návštevníci budú mať možnosť nahliadnuť do obdobia stredoveku a spoznať život obyvateľov Nitry v tomto období.

„Historický festival Kráľovská Nitra vás prenesie do 13. storočia, kedy sa po jej území pohybovali rytieri, krásne šľachtičné, remeselníci a deti, ktoré si dlhé chvíle krátili šermovaním, tancom, hrou či inými šibalskými kúskami,“ uvádzajú organizátori na profile udalosti.

Unikátny historický festival premení podľa organizátorov Mestský park v Nitre na obrovskú stredovekú dedinu. „Tešiť sa môžete na skutočný rytiersky turnaj na koňoch, dobové remeslá, atrakcie pre deti a mnoho ďalšieho,“ lákajú organizátori. Na presný program podujatia si ešte budeme musieť počkať.

Výška vstupného

Jednodňová vstupenka bude stáť v predpredaji 8 eur, na mieste 10 eur. Zľavnená (pre deti, študentov s platným ISIC preukazom, ZŤP a dôchodcov) v predpredaji 6 eur, na mieste 8 eur.

Dvojdňová vstupenka bude stáť v predpredaji 11 eur, na mieste 13 eur. Zľavnená (pre deti, študentov s platným ISIC preukazom, ZŤP a dôchodcov) v predpredaji 8 eur a na mieste 9 eur. Predpredaj vstupeniek bude spustený 24. júla 2019. Za deti do 6 rokov, vrátane, sa platí vstupné 2 eurá. Za deti v kočíkoch sa neplatí.

Začiatkom júla sa v Nitre konal historický festival Pribinova Nitrawa. Pozrite si zábery!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM