Lucia Lauková Správy

Bez rúška ani na krok: Známe tváre z Nitry idú príkladom! FOTO

Primátor mesta, prezident HK Nitra aj riaditeľ divadla, umelci či speváci. Všetky tieto osobnosti majú niečo spoločné. V týchto dňoch je to rúško na tvári.

Ilustračný obrázok k článku Bez rúška ani na krok: Známe tváre z Nitry idú príkladom! FOTO
9
Galéria

Žiadny módny výstrelok, ale účinná prevencia. Známe nitrianske osobnosti ukazujú, že rúško nie je hanba. Práve naopak. Mnohí, aj prostredníctvom sociálnych sietí, vyzývajú, aby sme rúška používali.

Urobil tak aj riaditeľ Starého divadla Karola Spišáka v Nitre Martin Kusenda. „Už niekoľko dní cestujem do práce iba s rúškom. V dnešnej dobe je to nevyhnutné a mimoriadne zodpovedné. Prosím, noste aj vy rúška,“ napísal riaditeľ divadla Martin Kusenda.

Nasledujú ho aj jeho kolegovia z divadla. Jednou z nich aj umelecká šéfka Danica Hudáková s originálnym rúškom.

Fotografiu nám poslal aj primátor mesta, ktorý sa s rúškom zúčastnil aj na rokovaní krízového štábu. Príkladom ide aj prezident HK Nitra Miroslav Kováčik. Pre všetky kluby vrátane toho nitrianskeho znamenal koronavírus predčasný koniec sezóny.

Ten, kto sa nepredzásobil, má rúška aktuálne problém zohnať. Do výroby sa však pustili niektoré slovenské podniky, ale aj jednotlivci.

Vlastnoručnou výrobou sa môže pochváliť aj rodáčka z Nitry, herečka Lujza Garajová Schrameková. Aj keď priznáva, že to bol boj, ale rúško si ušila sama aj bez stroja.

Aktívna je aj nitrianska radnica, ktorá začala vďaka šikovným ľuďom šiť rúška. Rovnako si pomáhajú aj v okolitých obciach. Okrem toho koluje na internete viacero návodov, ako si rúška vyrobiť svojpomocne doma.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Bez rúška ani na krok: Známe tváre z Nitry idú príkladom! FOTO
9
Galéria
Zdroj: Miroslav Kováčik
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM