Lucia Lauková Správy Komunálne voľby

Aktivista Marek Hattas oznámil svoju kandidatúru na post primátora Nitry, FOTO

Kandidatúru na post primátora Nitry zatiaľ oficiálne oznámili traja kandidáti. Medzi nimi aj občiansky aktivista Marek Hattas.

Ilustračný obrázok k článku Aktivista Marek Hattas oznámil svoju kandidatúru na post primátora Nitry, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR

O post primátora Nitry sa bude uchádzať aj 31-ročný občiansky aktivista Marek Hattas, ktorý vo štvrtok oficiálne oznámil svoju kandidatúru. Hattas bude kandidovať ako nezávislý kandidát. „Za mnou bude tím nezávislých kandidátov na poslancov. Kampaň bude financovaná z transparentného účtu, zo zdrojov občanov, bez podpory developerov,“ povedal Hattas.

Čo by zmenil ako primátor?

Vo funkcii primátora by chcel Hattas zlepšiť fungovanie samosprávy, dobudovať infraštruktúru, riešiť dopravu a bezpečnosť v meste. „Potrebujeme dobudovať kanalizáciu v celom meste, opraviť chodníky a cesty, rozšíriť cyklochodníky. Mestská hromadná doprava by sa mala zrýchliť a zatraktívniť pre občanov. Do priemyselného parku v Nitre prichádza množstvo zahraničných pracovníkov. Výstavba obrovských ubytovní nie je riešením, my potrebujeme s týmito ľuďmi pracovať, zapájať ich do spoločnosti. Tí ľudia tu sú, my sa musíme naučiť s nimi žiť,“ skonštatoval Hattas.

Otázka spaľovne

Jedným z hlavných problémov, ktoré chce kandidát na primátora riešiť, je otázka výstavby novej roštovej spaľovne v meste. Potrebu jej výstavby avizoval súčasný primátor Jozef Dvonč na jeseň minulého roka. „Vo štvrtok som poslal primátorovi otvorený list, v ktorom žiadam odpovede na otázky, kde chce spaľovňu postaviť a s akou kapacitou. Ak zmenil názor, žiadam ho o verejný záväzok, že sa spaľovňa stavať nebude,“ povedal Hattas.

Hattas je počítačový analytik, zakladateľ kultúrneho centra Hidepark a občiansky aktivista. Vlani založil neformálnu skupinu Občania pre Nitru, v ktorej dnes funguje viac ako desiatka odborníkov z rôznych oblastí spoločenského života.

Ďalší kandidáti

Kandidatúru na post primátora Nitry zatiaľ oficiálne oznámili traja kandidáti. Okrem Hattasa zabojuje o primátorské kreslo aj nezávislý mestský poslanec a niekdajší nitriansky viceprimátor, 51-ročný Štefan Štefek, ktorý bude kandidovať ako nezávislý. Pravicová koalícia v zložení SaS, OĽaNO, Sme rodina – Boris Kollár a Šanca postaví do boja o kreslo primátora Nitry 37-ročného nestraníka Jána Grešša.

Viac fotografií nájdete v priloženej galérii!

Aktivista Marek Hattas oznámil svoju kandidatúru na post primátora Nitry, FOTO
9
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM