Správy

Začala sa MEGA rekonštrukcia nemocnice v Leviciach: Stáť bude vyše 56,5 milióna eur!

Levická nemocnica prejde obrovskou rekonštrukciou. Zmodernizuje sa lôžkový pavilón a vybudované budú aj nové priestory centrálneho pracoviska operačných sál a intenzívnej medicíny.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa MEGA rekonštrukcia nemocnice v Leviciach: Stáť bude vyše 56,5 milióna eur!
7
Galéria

V Nemocnici Agel Levice sa začala komplexná rekonštrukcia budovy lôžkového pavilónu a dobudovanie priestorov diagnostického pavilónu.

Nachádzať sa v ňom budú nové centrálne operačné sály, nová jednotka intenzívnej starostlivosti a nová lôžková jednotka OAIM. Projekt v hodnote viac ako 56,5 milióna eur je spolufinancovaný z prostriedkov Plánu obnovy a odolnosti SR, informoval predseda predstavenstva Agel Michal Pišoja.

Prečítajte si tiež

Čo rekonštrukcia prinesie?

Podľa riaditeľa levickej nemocnice Jána Belanského sa po realizácii projektu zmení organizácia poskytovania akútnej zdravotnej starostlivosti.

Prepoja sa nedávno otvorené nové pracoviská, urgentný príjem s diagnostickým komplexom, s novo vybudovanými operačnými sálami a so všetkými akútnymi oddeleniami nemocnice.

Rekonštrukciou prejde 170 lôžok.

Ministerka zdravotníctva SR Zuzana Dolinková (Hlas-SD) ocenila, že sa aj vďaka financiám z plánu obnovy a odolnosti darí zlepšovať podmienky v nemocniciach.

„Komplexná rekonštrukcia budovy lôžkového pavilónu levickej nemocnice, následná centralizácia všetkých oddelení a vybudovanie centrálneho pracoviska operačných sál a intenzívnej medicíny prinesie pacientom z tohto regiónu zdravotnú starostlivosť na úrovni tretieho tisícročia,“ skonštatovala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Začala sa MEGA rekonštrukcia nemocnice v Leviciach, FOTO
7
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM