Komunálne voľby

Štefek o svojej kandidatúre: TOTO by spravil ako prvé, ak by sa stal primátorom

O post primátora Nitry sa bude uchádzať aj poslanec Štefan Štefek. Na tlačovej besede prezradil, akým témam by sa v prípade zvolenia venoval prioritne.

Ilustračný obrázok k článku Štefek o svojej kandidatúre: TOTO by spravil ako prvé, ak by sa stal primátorom
4
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Mestský poslanec Štefan Štefek v stredu 30. marca oficiálne oznámil svoju kandidatúru na primátora Nitry. O hlasy voličov sa bude v nadchádzajúcich voľbách uchádzať ako nezávislý kandidát.

Pocit zodpovednosti

„K mojej kandidatúre pristupujem s pokorou a s veľkým pocitom zodpovednosti. Uvedomujem si, že Nitra potrebuje primátora skúseného, pracovitého, primátora, ktorý sa obklopí profesionálne odborným a nielen marketingovým tímom. Nitra potrebuje primátora pre všetkých občanov, primátora, ktorý bude spájať, nie rozdeľovať alebo lepšie povedané polarizovať. Nitra potrebuje primátora, ktorý sa bude mestu venovať na 100%,“ povedal dlhoročný poslanec a bývalý viceprimátor.

Podporu mu vyjadrili aj jeho manželka Petra Štefeková, architekt Tibor Zelenický či lekár Šimon Kónya.

Prečítajte si tiež

Tri priority

V prípade zvolenia sa kandidát na primátora chce plnohodnotne venovať iba mestu Nitra. „S tým samozrejme úzko súvisí aj konkrétny volebný program, ktorý teraz spolu s mojim tímom tvoríme, z prevažnej časti je hotový a predstavím ho v máji, kedy na tlačovej konferencii predstavím aj kandidátov na poslancov mestského zastupiteľstva,“ do­dal.

Čo by v prípade zvolenia riešil ako prvé? „Treba sa zodpovedať postaviť k riešeniu dopravy v našom meste. Takže problém číslo 1, ktorý budeme okamžite riešiť je doprava dynamická a statická. Druhá vážna vec je nový Územný plán mesta a tretia veľmi vážna vec je nová čistička odpadových vôd (ČOV),“ priblížil svoje tri priority kandidát na primátora Štefan Štefek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Komunálne voľby

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM